Cele mai simple moduri de a-ți investi inteligent economiile 

Publicat: 25 feb. 2023, 23:07, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
Cele mai simple moduri de a-ți investi inteligent economiile 

Fie că ai reușit să economisești, fie ai făcut o tranzacție profitabilă, orice sumă de bani pe care o deții în plus, pe lângă venitul lunar, este un motiv de bucurie. Acum nu mai rămâne decât să hotărăști care este cea mai bună modalitate pentru a-ți investi banii. 

Înainte de a decide în ce să investești banii economisiți, primul pas este să ai un minimum de cunoștințe în domeniul financiar. Deoarece este un domeniu atât de vast, nu există un răspuns unic la întrebările care se pot pune în acest context. Singurul lucru sigur este faptul că cel mai bun mod de a-ți investi banii este cel mai potrivit mod pentru tine. Pentru a-ți da seama, vei dori să iei în considerare stilul tău de investiție, nivelul de cunoaștere a domeniului, bugetul și toleranța la risc. Primul pas, valabil pentru toată lumea, înainte de a începe crearea unui plan de investiții, este este să îți cunoști cât mai bine veniturile și cheltuielile, activele, pasivele și  obiectivele personale.  

Iată cele mai bune modalități de investire a economiilor:

1.   Investițiile în imobiliare

Cumpărarea unui teren sau a unui imobil este o modalitate ideală de investiție pentru persoanele cu puține cunoștințe în domeniul financiar. Dacă deții o sumă suficient de mare, imobiliarele pot fi cea mai bună variantă. O simplă căutare de apartamente de vanzare Constanta  (sau în orice alt oraș) este primul pas ce trebuie făcut. Astfel, îți poți da seama dacă banii pe care îi deții sunt suficienți pentru o astfel de decizie. Unul dintre aspectele elementare de care trebuie să ții cont în imobiliare este faptul că locația este, de multe ori, un factor ce influențează prețul. Astfel, fie că vei alege să îl vinzi ulterior sau să îl închiriezi, atât timp cât vei alege o locație bună (centrală, în apropierea centrelor comerciale sau cu o priveliște spectaculoasă), prețul obținut ulterior va fi unul bun, indiferent de trendurile pieței imobiliare. 

2.   Investițiile în aur 

Investitorii cu experiență apelează deseori la aur, ca un refugiu, mai ales atunci când vremurile devin mai dificile. În momentele în care inflația este în creștere și piața de valori se tranzacționează cu mult sub maximele sale, toată lumea caută un activ sigur, care să aibă un istoric dovedit de câștiguri, iar acesta este aurul. Acesta este perceput ca un depozit de valoare, chiar dacă este un activ care nu produce fluxuri de numerar. Istoria sa este un alt element care crește încrederea față de potențialul acestui metal. 

3.   Investițiile la bursă

Investiția în acțiuni, atunci când este făcută în mod inteligent, poate fi printre cele mai eficiente modalități de a obține profit. Deși poate părea dificil la început, cumpărarea de acțiuni este, de fapt, destul de simplă. Primul lucru ce trebui făcut este să decizi cum să începi să investești în acțiuni. Unii investitori aleg să cumpere acțiuni individuale, în timp ce alții adoptă o abordare mai puțin activă. Ulterior, trebuie să stabilești suma exactă pe care ești dispus să o aloci pentru cumpărarea de acțiuni. După ce primii pași au fost făcuți, rămâne să decizi care este platforma pe care dorești să o folosești, dat fiind faptul că există pe piață un număr mare de astfel de instrumente disponibile. Indiferent de platforma pe care o vei alege, vei găsi foarte multe informații detaliate despre diverse produse, cu statistici și date furnizate în timp real, pentru a te ajuta să decizi cu ce să începi.

Indiferent de modalitatea pe care o vei alege pentru investirea sumei de bani de care dispui, trebuie doar să te asiguri că este cea mai bună opțiune pentru tine și nevoile tale. Fiecare tip de investiție implică un efort depus la început pentru a te informa și a lua decizia corectă, însă procesul se va ușura odată cu trecerea timpului. 

Sursa foto: Shutterstock 

Autor
O singură platformă. Soluția completă pentru strategia ta de conținut online vezi toate articolele