Cele mai sumbre previziuni ale Părintelui Arsenie Boca. Se împlinesc astăzi 33 de ani de la trecerea lui în veșnicie

Publicat: 28 nov. 2022, 17:30, de Mădălina Sfrijan, în SOCIAL , ? cititori
Cele mai sumbre previziuni ale Părintelui Arsenie Boca. Se împlinesc astăzi 33 de ani de la trecerea lui în veșnicie

Părintele Arsenie Boca a fost considerat „Sfântul Ardealului” a rămas permanent în memoria colectivă. Deși s-au scurs 33 de ani de la moartea monahului, prezicerile lui despre România pare că se adeveresc rând pe rând. Cele mai sumbre previziuni despre țara noastră au fost rostite de părintele ca un avertisment pentru români.

Cele mai sumbre previziuni ale lui Arsenie Boca despre țara noastră

Părintele Arsenie Boca a trăit o viață ascetică, fiind mereu urmat de credincioși pentru sfaturile lui. Era considerat sfânt, mai ales pentru darul înainte vederii pe care l-a primit în dar de la Dumnezeu. Astfel, acesta reușea să vadă dincolo de „ochii lumești”. Vedea necazurile, bucuriile,dar mai ales păcatele oamenilor.

Se spune că părintele le spunea celor care aveau păcate grele, în prezența tuturor despre ele. Nu puține femei au primit mustrarea pentru avorturile făcute.Cele mai impresionante previziuni erau legate de viitorul țării, dar și despre credință.

De altfel, dincolo de asprimea cj care își îndeplinea misiunea, părintele avea o mângâiere duhovnicească aparte. Credincioși din întreaga țară veneau la el pentru a primi îndrumare și iertare a păcatelor. De cele mai multe ori, sute de oameni se strângeau la mănăstirea Sâmbăta de Sus pentru a-l asculta.Acest fenomen a atras atenția comuniștilor care au dorit oprirea lui.

Părintele Arsenie a suferit apoi prigoana, fiind trimis pentru astfel de fapte la Canalul Dunării pentru muncă silnică.

În închisoarea comunistă prin care a trecut nu ezita să răspândească în continuare suflul credinței. Se spune că și unii dintre cei mai aprigi gardieni a trăit pe pielea lui o minune prilejuită de părintele.

Minunile părintelui Arsenie Boca din timpul arestului

Deși avea interzis să mai slujească, noaptea, părintele Arsenie îngenunchea în celulă și se ruga. Gardienii dorind să oprească acest lucru, obișnuiau să privească pe gaura cheii. Într-un din nopți , celula de deținut  a părintelui s-a umplut de lumină și de îngeri cu aripi. Gardienii priveau acest lucru cu uimire prin gaura cheii. Vrând să deschidă ușa pentru a vedea dacă totul este real, mare le-a fost mirarea! Părintele Arsenie era îngenuncheat la rugăciune singur. Monahul le-a rostit cu blândețe.

„Ce-ați pățit mă? V-au alarmat îngerii?”

Ieșit mai târziu din închisoare, părintele Arsenie avea în continuare opreliștea regimului în a sluji. Cu toate acestea continua să primească mii de oameni care voiau să îi asculte sfaturile. Printre acestea, se numărau și previziuni despre România. Părintele Arsenie a prevestit inclusiv sfârșitul lui Niculae Ceaușescu.

De altfel, monahul le-a dezvăluit previziunile lui chiar celor doi soți, Elena și Niculae Ceaușescu.Cele mai înspăimântătoare vizau data decesului lor.

Arsenie Boca le-a spus în față soților Ceaușescu modul în care vor muri

Rugăciunea pe care o spunea Părintele Arsenie Boca în prima și a doua zi de Paște

Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?’, iar atunci Arsenie Boca i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi.”

Mai mult, soții Ceaușescu au ordonat ca părintele să fie imediat luat din fața lor. Cei doi conducători nu au luat deloc în seamă cuvintele părintelui.

Numeroși credincioși care l-au cunoscut pe Părintele Arsenie au adus mărturii legate de previziunile lui despre România.Una dintre acestea este relatată în cartea „Noi mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

„Măi, hai să-ţi spun ceva, că ştiu că tu nu mă spui la nimeni. Hai să-ţi spun cum se va descotorosi România de comunism. Toate celelalte ţări comuniste vor face paşnic trecerea de putere de la comunism la capitalism, ca şi când dai cămaşa de pe tine şi iei altă cămaşă. Numai România va face trecerea prin vărsare de sânge şi vor muri mulţi”. L-am întrebat pe părintele dacă voi muri şi eu. Atunci, sfinţia sa s-a aşezat către răsărit, cu mâinile împreunate, ca şi când s-ar fi rugat. A stat aşa, cu faţa spre cer, vreo 15 minute. Mi-a spus apoi că nu voi muri la Revoluţie, dar că „ăsta” va muri în ziua de Crăciun.

Continuând, scriitorul Nechifor Biliboacă povestește

„L-am întrebat care ăsta. „Ăsta, mă. Care ziceţi voi că nu vi-l mai schimbă Dumnezeu”. Am întrebat încet: „Ceauşescu, părinte?”. „Da, mă, ăsta. Şi voi muri şi eu cu vreo trei săptămâni înaintea lui”, povestea Matei Biliboacă, din Săvăstreni, potrivit autorilor volumului „Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca”.

Icoană semnată de Arsenie Boca, vândută la prețul unui autoturism de teren

Cele mai înfricoșătoare preziceri despre viitorul românilor făcute de Arsenie Boca

Părintele Arsenie Boca susținea că după căderea comunismului vor veni vremuri grele. De altfel, monahul avea convingerea că inclusiv credința ortodoxă va fi știrbită.

„Vor rămâne bisericile goale, cucuvelele vor cânta într-ânsele.”, rostea părintele.

Mulți dintre credincioși au corelat această previziune cu momentul pandemiei. Din cauza restricțiilor, preoții chiar au fost nevoiți să slujească singuri în lăcașele de cult.

Părintele Arsenie a plecat la Domnul în data de 28 Noiembrie 1989. Prezența lui este încă vie în inimile credincioșilor. An de an, în această zi, mii de pelerini ajung la Prislop pentru a se închina la mormântul părintelui. De altfel, bisericile din întreaga țară îl comemorează pe Sfântul Ardealului prin slujbe de parastas.