Celebrul creator de modă japonez Issey Miyake, supraviețuitor al bombei nucleare, a decedat

Issey Miyake, celebru creator de modă japonez, după o o carieră  de peste o jumătate de secol, a decedat la vârsta de 84 de ani, transmit agențiile de presă internaționale, preluând informațiile oficiale.

O angajată a biroului creatorului, care a refuzat să se identifice, a declarat că ”a decedat în serara zilei de  august”. Inclusiv televiziunea publică japoneză NHK a anunţat moartea designerului.

Issey Miyake s-a născut pe 22 aprilie 1938 la Hiroshima și avea șapte ani când SUA au lansat prima bombă atomică asupra orașului său natal. Creatorul s-a numărat printre supravieţuitori, dar mama lui a murit după trei ani din cauza radiaţiilor.

Mult timp el nu a vorbit despre copilăria lui traumatizantă. Pentru că – așa cum scria el în 2009, nu a vrut să fie cunoscut ca ”designerul care a supraviețuit bombei atomice”.

Și, iată, revoluționarul desingner a decedat cu o zi înainte de aniversarea a 77 de ani de la bombardamentul orașului său natal, scrie BBC.

În adolescență, Miyake ar fi vrut să fie dansator sau atlet, dar a renunțat după ce a citit revistele de modă ale surorii sale.

Issey Miyake a fost unul dintre primii creatori de modă japonezi care s-a remarcat la Paris, după ce a lucrat pentru casele de modă Guy Laroche şi Givenchy.

Creatorul japonez s-a distins printr-un stil original, pornind de la materiale care nu au mai fost folosite până la el  – sârmă, meșe, metal etc. – și până la culori și tehnici îmbinate pentru a concepe  piese vestimentare cu volume și structuri unice.

Casa sa de modă a creat haine foarte căutate pentru bărbați și femei, dar și genți, ceasuri și parfumuri. Se zvonește că o sticlă de L’Eau d’Issey, lansată în 1992, se vinde la fiecare 14 secunde.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...