Centura de la Sfântul Așteaptă – un eșec al primăriei lui Emil Boc

Publicat: 26 apr. 2024, 21:49, de Cristian Matache, în ECONOMIE , ? cititori
Centura de la Sfântul Așteaptă - un eșec al primăriei lui Emil Boc

Primăria condusă de Emil Boc a renunțat la licitația pentru Centura Metropolitană Cluj-Napoca, după ce a primit o singură ofertă.

Primăria lui Emil Boc a anulat licitația pentru Centura Metropolitană Cluj-Napoca după ce a fost depusă o singură ofertă, aceea a asocierii CON-A și Dimex. Este a doua oară când primăria nu desemnează un câștigător. ”Este neverosimil felul în care administrația clujeană în frunte cu primarul Emil Boc se chinuie, realmente, să „implementeze” acest proiect: studiu de fezabilitate gestionat din 2017 care trebuia să fie gata în 12 luni dar a durat 4 ani, la prima licitație pornită în februarie 2023 n-a participat nimeni și a fost anulată în mai, iar la a doua au avut nevoie de 5 luni ca să descalifice unica ofertă, deși puteau face asta în 3-4 săptămâni”, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

În data de 9 aprilie, cei de la Pro Infrastructură vorbeau de ”indeciziei primăriei care de patru luni și jumătate clocește unica ofertă depusă pe tronsonul principal al acesteia, între nodurile 5 și 18”. ”Știm că în Ardeal lucrurile se fac așezat, dar nici chiar așa”.
”O scurtă recapitulare. Studiul de fezabilitate a fost gestionat de primărie din 2017 și ar fi trebuit să fie gata în 12 luni. A durat 4 ani. În iunie 2023 se lansează a doua licitație pentru proiectarea și execuția centurii, fiindcă la prima încercare nu s-a prezentat nimeni!
În sfârșit, în noiembrie 2023 este depusă o singură ofertă de către asocierea dintre sibienii de la CON-A și bistrițenii de la Dimex. De atunci, primăria Cluj-Napoca ezită să hotărască: ori desemnează câștigătorul și n-ar avea cine să conteste, ori anulează licitația”, au spus cei de la Pro Infrastructură.
Conform acestora,  Dimex și CON-A își dau deocamdată examenul de maturitate în apropiere, la Tureni, pe cei 5 kilometri de drum expres care vor lega Autostrada A3 de DN1. Aici sunt aproximativ în grafic, termenul de finalizare fiind februarie 2025, dar pe un proiect de 10 ori mai mic (și mai puțin complex) decât centura.
Ar putea fi o imagine cu hartă şi text