Ceva ce dă naştere la „emoţii nemaiîntâlnite”. Eduard Novak: Sportul la nivel internaţional se schimbă

Publicat: 30 apr. 2022, 19:00, de Eliza Popa, în SPORT , ? cititori
Ceva ce dă naştere la
Carol Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat sâmbătă, la deschiderea oficială a celei de-a doua etape a circuitului European Teqball Tour de la Târgu Mureş, că sportul la nivel internaţional se schimbă, Teqball va fi unul dintre cele care va marca această schimbare şi ar putea fi inclus în curând între sporturile olimpice.

Este o competiţie de nivel înalt şi, mai mult de atât, e prima dată când particip şi văd ce înseamnă Teqball la acest nivel, jucat de nişte profesionişti. Sincer, mă bucur foarte mult că sportul, în general, la nivel internaţional se schimbă şi Teqball va fi, cred, unul dintre sporturile care va marca această schimbare. Să nu uităm faptul că este unul dintre sporturile care se dezvoltă cel mai bine, în cinci ani au reuşit să înfiinţeze peste 140 de federaţii internaţionale şi, în 2023, va fi parte a Jocurilor Europene, aşa că România ar avea şanse pentru o medalie. Trebuie să acceptăm faptul că sporturile se schimbă şi trebuie să urmăm mentalitatea tinerilor, a noilor generaţii, şi e foarte bine fiindcă este un sport extraordinar de fascinant.

Ar putea fi un candidat serios pentru sporturile olimpice (…). Primul semn este faptul că anul viitor, la Jocurile Europene, acest sport va fi parte deja a competiţiei, aşa că eu cred că la Los Angeles sau Australia 2032, Teqball va fi parte a Jocurilor Olimpice”, a declarat Eduard Novak.

Foarte multe momente de extaz

Ministrul a mai arătat că acest sport este extrem de dinamic şi că dă naştere la „emoţii nemaiîntâlnite”, indiferent dacă e jucat sau privit din tribună. Em a mai spus că este foarte dinamic şi, în foarte scurt timp, ai foarte multe momente de extaz şi de fericire, pentru că jocul efectiv este foarte rapid faţă de altele. „Putem să avem o oarecare comparaţie cu tenisul de masă, dar acesta este mult mai dinamic, se joacă cu tot corpul. Desigur, sunt nişte reguli, dar şi de jucat şi de privit este foarte fascinant.

Se joacă la dublu şi la simplu şi chiar dacă federaţia spune că Teqball este încă un copil şi noi toţi vom creşte împreună cu fiecare competiţie, iar specialiştii din acest sport identifică noi chestiuni care pot fi îmbunătăţite, este ceva foarte frumos”, a subliniat Eduard Novak.