Cezar Bolliac, strada cu 5 grădinițe și numeroși drogați. Poliția știe?

Publicat: 30 sept. 2023, 12:00, de Alice Gherman, în SOCIAL , ? cititori
Cezar Bolliac, strada cu 5 grădinițe și numeroși drogați. Poliția știe?
https://mapio.net/

Cezar Bolliac este o stradă din Sectorul 3 al Capitalei, în care, până acum mai bine de un an, domnea liniștea. De când au apărut în zonă drogații, viața locuitorilor de aici s-a transformat într-un coșmar.

Drogurile sunt un flagel care pare că ne-a acaparat cu totul, iar autoritățile nu fac nimic. Mai mulți locuitori din strada Cezar Bolliac, Sectorul 3, București s-au adresat cotidianului Puterea, în disperare de cauză, după ce la un imobil din strada amintită au început să se strângă persoane dubioase, strada devenind practic un soi de loc de întâlnire al drogaților. Oamenii au făcut nenumărate sesizări la poliție, au dat telefoane, dar nu s-a schimbat nimic.

Locul în care nu se întâmpla nimic, dar a început să se întâmple!

Până acum un an și jumătate, despre str. Cezar Bolliac se putea spune că e locul în care nu s-a întâmplat nimic. Acolo zumzăiau doar glasurile zglobii ale prichindeilor de la cele cinci grădinițe de copii din zonă și ciripitul păsărelelor. Calmul locului a luat sfârșit când într-o casă părăsită din zonă și-au făcut cuib drogații, și din acel moment nimic nu a mai fost ca înainte. Domnul Ene ne-a povestit că a făcut numeroase sesizări la Poliția Secției 10. „Am făcut sesizări, au trimis un timp o serie de echipaje de poliție să patruleze prin zonă. Cât au trecut oamenii poliției, drogații au dispărut, apoi au reapărut. În patrulare, un echipaj a găsit pe unul care încerca să umble în mașini într-o dimineață. Problema este că, de la un timp, nu a mai venit poliția și evident persoanele drogate au revenit pe strada noastră. Fac gălăgie, au un comportament ciudat, mi-e frică pentru mine și familie, pentru nepoței. Nu mai zic de faptul că sunt o groază de grădinițe de copii – cred că sunt vreo cinci – pe această stradă pe care umblă libere persoane drogate care aruncă tot felul de chestii cu nepăsare. Nu e normal!”

Drogații se mută din casă în casă

Doamna Ella este o altă vecină din zonă. Dumneaei nu locuiește pe Cezar Boliac, ci pe str. Intrarea Grigore Gănescu, strada paralelă cu Cezar Bolliac. Doamna ne-a povestit: „E o zonă în care mișună mulți drogați. Inițial, aceștia și-au stabilit sediul într-o casă părăsită de pe strada noastră, se strângeau mai ales seara și era mare gălăgie. S-au unit mai mulți vecini și au găsit proprietarul casei și cu ajutorul său și al poliției casa a fost eliberată și închisă, iar cei care locuiau acolo abuziv au fost alungați. Acum am înțeles că s-au mutat într-altă casă din Cezar Bolliac. Deci tot prin zona noastră.”

Drogații merg la cuibul dealerului ca la magazin

Mihnea locuiește pe str. Cezar Bolliac, el spune că poliția știe de toate problemele locuitorilor din zonă, dar nu pare să aibă soluții. „Am făcut sesizări la 112 de nenumărate ori, am rugat poliția să trimită echipaje, ba ne-au transferat de la Poliția Locală la Capitală, ba la Antidrog și noi tot cu drogații am rămas pe cap. Recunosc, a fost o perioadă în care echipajele veneau seară de seară și patrulau și se mai liniștiseră lucrurile, dar de o lună de zile nu mai vin, iar drogații au revenit. Persoanele acestea dubioase au locuit inițial într-o casă părăsită din apropiere până i-a dat proprietarul afară. Acum s-au aciuat în casa unuia dintre consumatorii de droguri, nu mi-e clar ce este cu el, dar pare să fie și consumator și intermediar. Acolo vin și pleacă oameni seară de seară ca la magazin. Știu că a venit mama tipului respectiv și, prin august, se mai potoliseră fiindcă le închisese casa și era liniște. Cum a plecat femeia, cum au revenit la vechile obiceiuri. Vin și pleacă, iau ceva de acolo, nu știu ce. E gălăgie, scandal, fac mizerie. E plină strada de căndeluțe dintre acelea de 50 de bani, nu știu ce fac, le varsă ceara și nu știu la ce le folosesc, dar clar că le folosesc la ceva. E deranjant că avem copii, că noaptea nu mai e liniște și ți-e frică fiindcă nu știi ce se poate întâmpla. Eu bănuiesc că poliția știe că nu e lucru curat acolo, mai ales că nu a sunat un vecin, ci o mulțime la poliție. Și dacă suni, poliția nu vine imediat, până vine, drogații dispar. Am făcut și o petițe online semnată de mai mulți locatari ai străzii noastre și din zona aferentă, sperăm să fim luați în seamă!

La câte sesizări au făcut locuitorii din str. Cezar Bolliac este clar că autoritățile știu ce se întâmplă. De ce nu iau însă nicio măsură? Cine ar trebui să ia măsuri autorizate în asemenea situații? Care sunt organele abilitate? Poliția locală? Primăria? Brigada Antidrog? Brigada de Combatere a Criminalității Organizate din București? Apropo! La cea din urmă sunt trei sesizări făcute în aceeași zi cu nr. 563791/26.07.2023, 263798/26.07.2023 și 563797/26.07.2023. Poate își amintește cineva acolo de ele!