CFR Călători anulează petrecerea cu „șpriț și lăutari” organizată în Trenul Regal

Publicat: 29 nov. 2022, 08:40, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
CFR Călători anulează petrecerea cu „șpriț și lăutari” organizată în Trenul Regal
Tren regal,sursă foto: europafm.ro

În urma valului de critici, CFR a decis să anuleze contractul de închiriere a  Trenului Regal pe 1 decembrie, când garnitura urma să fie scena unei petreceri cu „șpriț și lăutari” pe ruta București – Sinaia și retur.

„CFR Călători nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA. CFR Călători poate realiza la cerere, contra cost, prestații comerciale folosind personalul și materialul rulant propriu sau al beneficiarului.”, se arată în comunicatul emis de CFR.

Decizia de anulare a petrecerii vine la scurt timp după ce CFR călători a primit o solicitare de prestări servicii pentru asigurarea remorcării și a personalului tehnic în vederea circulației garniturii Trenului Regal, pe ruta București-Sinaia și retur.

Odată cu această solicitare, CFR susține că a notificat Beneficiarul, conform clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului.

La data de 1 decembrie, în vagoanele elegante în care patru generații ale familiei regale au trăit momente istorice, lăutarii din Taraf de Haidouks urmau să cânte.

La acel moment, invitații erau nevoiți să achite 500 de euro pentru o călătorie cu trenul București – Sinaia și Retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească. „Un eveniment classic – mișto”, după cum scria pe afișul de promovare.

Ce program avea petrecerea lăutărească și cum arăta invitația?

1 Decembrie 2022, data la care se va închiria pentru prima dată in istorie Trenul Regal al Familiei Regale Românești pentru un eveniment de networking destinat oamenilor de business și pasionaților de istorie. Evenimentul se va desfășura în felul următor:

Ora 9:30 – Primire de gala la gara din Băneasa cu welcoming drink și aperitive în așteptarea și admirarea Trenului Regal;
Ora 10:20 – Plecarea spre Sinaia: pe drum vor avea loc degustări de vin însoțite de brânzeturi fine și prezentări despre Familia Regală acompaniate de muzica pe fundal a celor de la Taraf de Haidouks;
Ora 12:30 – Sosire în gara din Sinaia: participanții vor fi întâmpinați cu bucate tradiționale în cadrul unei mese festine cu oportunităti de networking (4h);
Ora 16:30 – Plecare din Sinaia;
Ora 19:30 – Revenirea in Gara Baneasa din Bucuresti, unde vă astepta un after-party la restaurant Hiro Bay Herastrau, unde Taraf de Haidouks si Paulina vor concerta;

Bilete disponibile:
8 bilete rămase la categoria I – Masa Regală și Fumor – 500 EUR/invitat
33 bilete ramase la categoria II – Dormitorul Regelui, al Reginei și al Prinților + couchette – 400 EUR/invitat
în preț sunt incluse absolut toate serviciile și cheltuielile cu Trenul Regal, mâncarea, băuturile + experiențele pregătite, printre care și After-Party.

Toate serviciile sunt la fel pentru ambele categorii, doar poziționarea în vagoane diferă.