Ce părere are Casa Regală despre petrecerea cu „șpriț și lăutari” organizată în Trenul Regal

Ziua de 1 decembrie va fi marcată printr-o petrecere „clasică – mişto”, cu şpriţuri şi lăutari, organizată în Trenul Regal. La aflarea veștii, Casa Regală s-a revoltat și a catalogat petrecerea ca fiind o blasfemie.

În vagoanele elegante în care patru generații ale familiei regale au trăit momente istorice, lăutarii din Taraf de Haidouks vor cânta.

În ciuda artiștilor aleși, organizatorii dau asigurări că petrecerea va fi rafinată, cu vinuri scumpe şi brânzeturi fine, dar şi cu preparate din carne la proţap sau la ceaun. Mai mult, au ţinut să nuanţeze că lăutarii sunt unii celebri, care au concertat şi la Scala din Milano.

Reacția Casei regale nu a întârziat să apară.

„Este, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României. Cu siguranţă dezaprob total ceea ce se întampla acum, pentru că trenul regal l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani de zile, vedem că se întâmplă astfel de evenimente”, a declarat directorul Administrației Proprietăților Regale.

Nu numai Casa Regală a reacționat ci și istoricii.

„Să vezi că se organizează astfel de evenimente este trist, tocmai în anul centenarului încoronării a celui care a comandat trenul, marele Rege Ferdinand I.

Sper ca cineva să îşi ceară iertare de la Majestatea Sa Principesa Margareta, custodele coroanei, şi de la întreaga Românie”, a declarat Adrian Niculescu pentru Antena 3

De obicei, Casa Regală închiria acest an de 1 decembrie.Însă,pentru că nu și-a mai exprimat intenția, Societatea Feroviară de Turism, aflată în faliment, a decis să-l închirieze.

Invitații vor trebui să achite 500 de euro pentru o călătorie cu trenul București – Sinaia și Retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească. „Un eveniment classic – mișto”, după cum scrie pe afișul de promovare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...