CFR SA: Peste 2 miliarde lei pentru lucrări de întreţinere a infrastructurii feroviare pe 4 loturi

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a desemnat ofertele câştigătoare pe 4 loturi aparţinând sucursalelor regionale Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Braşov, la licitaţia deschisă ce vizează executarea de lucrări de întreţinere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, pe o lungime de maximum 1.461 kilometri din reţeaua feroviară, ce au drept scop readucerea liniilor în parametri proiectaţi şi circulaţia trenurilor cu vitezele iniţiale de maximum 120 km/h.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, în cadrul procedurii de licitaţie publică, împărţită în 8 loturi, aferente celor 8 sucursale regionale de cale ferată, au fost desemnate ofertele câştigătoare, cu o valoare totală de 2,1 miliarde lei, pentru loturile 1, 3, 4 şi 5, astfel: Lotul 1 (SRCF Bucureşti): Aktor Societate Tehnica Anonima (Aktor SA) – ofertă câştigătoare în valoare de 459,877 milioane de lei fără TVA; Lotul 3 (SRCF Timişoara): SALCEF SPA – ofertă câştigătoare în valoare de 562,428 milioane de lei fără TVA; Lotul 4 (SRCF Cluj): SALCEF SPA – ofertă câştigătoare în valoare de 611,548 milioane de lei fără TVA; Lotul 5 (SRCF Braşov): Aktor Societate Tehnica Anonima (Aktor SA) – ofertă câştigătoare în valoare de 466,838 milioane de lei fără TVA.

Procedurile pentru lotul 2 (SRCF Craiova) şi lotul 6 (SRCF Iaşi) au fost anulate, toate cele 7 oferte depuse fiind declarate neconforme, iar loturile 7 şi 8 sunt în etapa de evaluare a ofertelor.

Compania menţionează că acordurile-cadru, aferente celor 8 Sucursale Regionale de Cale Ferată (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa), se vor derula pe o perioadă de 4 ani şi au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

De asemenea, se precizează faptul că, lucrările de întreţinere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii şi realizarea căii fără joante, care se vor executa pe o lungime de 1461 km CF, au ca obiectiv aducerea liniei în parametri proiectaţi pentru viteza maximă de circulaţie de 120 km/oră.

Compania reaminteşte faptul că, valoarea totală estimată a acordului-cadru, împărţit în 8 loturi, este de minimum 1,001 miliarde de lei fără TVA şi de maximum 4,216 miliarde e de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA administrează infrastructura feroviară publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...