CGMB: 17 străzi şi o parte din Bulevardul Timişoara trec în administraţia Sectorului 6

Publicat: 26 nov. 2021, 20:03, de Eliza Popa, în Orașul meu , ? cititori
CGMB: 17 străzi şi o parte din Bulevardul Timişoara trec în administraţia Sectorului 6

Un număr de 17 străzi vor fi transmise din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti în administrarea Consiliului Local Sector 6, conform unui proiect adoptat de CGMB, vineri, cu 32 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi 16 abţineri.

Este vorba despre: Calea Apeductului, Str. Cernişoara, Str. Chilia Veche, Str. Dealul Ţugulea, Str. Dreptăţii, Drumul la Chiajna, Drumul Fântâna Oilor, Str. Istmului, Str. Luncii, Str. Liniei, Str. Lujerului, Str. Constantin Noica, Str. Orşova, Str. Popovăţ Petre G-ral, Str. Valea Lungă, Str. Veteranilor, Bd. Regiei.

„În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite în domeniul administrării drumurilor publice (…) în scopul creşterii calităţii mediului şi a indicilor de calitate ai vieţii pentru locuitorii Capitalei considerăm oportună solicitarea Primăriei Sectorului 6 de a realiza lucrări de amenajare/reamenajare pe mai multe străzi din aria administrativă a acestuia”, se arată în raportul de specialitate. De asemenea, cu unanimitate de voturi, a fost aprobată documentaţia de dezmembrare a Bulevardului Timişoara, aflat în administrarea Administraţiei Străzilor, în scopul transmiterii unei secţiuni din această arteră către Consiliul Local Sector 6, în vederea reabilitării structurale.

Este vorba despre un lot cu o suprafaţă de 38.211 mp, în timp ce un alt lot, cu o suprafaţă de 176.915 mp, rămâne în administrarea municipalităţii. Lotul care va trece în administrarea CL Sector 6 este cuprins între limita de vest a bulevardului şi intersecţia cu Strada Valea Cascadelor.

Potrivit raportului de specialitate, traficul intens generat de transportul de mărfuri şi persoane a afectat în mare măsură sistemul rutier aferent arterei, în special pe secţiunea cuprinsă între limita de vest a Bulevardului Timişoara şi intersecţia cu Strada Valea Cascadelor.