CGMB: Rectificare de buget pentru achiziția de autobuze, semaforizarea inteligentă și repararea softului Bibliotecii Metropolitane

Consiliul General al Municipiului București  (CGMB) a aprobat rectificarea de buget care va permite printre altele finalizarea achiziției de autobuze, reabilitarea liniilor de tramvai și subvenția la termoficare.

– Am făcut o reactualizare a prețurilor pentru a putea finaliza achiziția a 100 de troleibuze, pentru reabilitarea liniilor de tramvai și pentru semaforizarea inteligentă.

– Am alocat 80 de milioane de lei pentru subvenția la termoficare. Sumele au fost necesare deoarece facturile la energia termică sunt mai mari decât previziunile de la începutul anului.

– S-au alocat 17 milioane de lei în plus pentru reparațiile străzilor, trotuarelor și realizarea marcajelor, dar și pentru iluminat public, a scris pe Facebook, primarul general Nicușor Dan.

Arhiva ”Camil Petrescu”

De asemenea, au fost prevăzute fonduri pentru pentru repararea softului Bibliotecii Metropolitane București care permite accesarea colecțiilor de cărți în format digital:

– Am alocat 170.000 de lei pentru achiziționarea arhivei “Camil Petrescu”, pentru Muzeul Național al Literaturii Române. Este vorba de sute de scrisori primite de la Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu sau Mihail Sebastian, mii de pagini de manuscrise și dactilograme corectate ale romanelor, pieselor de teatru și operelor filosofice ale scriitorului, precum și diverse obiecte personale, a mai precizat primarul general pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...