Chimcomplex Borzești se listează pe Piaţa Reglementată a Bursei de la Bucureşti

Chimcomplex Borzeşti, companie prezentă pe piaţa de capital din noiembrie 1996, se listează, începând din 17 ianuarie, pe Piaţa Reglementată a Bursei de la Bucureşti, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRo, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Chimcomplex este a doua companie care trece de pe piaţa AeRO pe Piaţa Reglementată, după Bittnet Systems, în vara anului 2020.

“Bursa de Valori Bucureşti (BVB) informează că luni, 17 ianuarie, Chimcomplex Borzeşti, companie prezentă pe piaţa de capital din noiembrie 1996, se listează pe Piaţa Reglementată a Bursei, categoria Standard, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO, parte a Sistemului Multilateral de Tranzacţionare. Este a doua companie care trece de pe piaţa AeRO pe Piaţa Reglementată, categoria Standard, după Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020”, se preciza în comunicatul BVB din 7 ianuarie.

Acţiunile Chimcomplex vor intra la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată sub un nou simbol bursier, CRC. Preţul de referinţă din 17 ianuarie pentru CRC va fi preţul de închidere al simbolului CHOB din ultima şedinţă de tranzacţionare a acestuia în cadrul SMT – piaţa AeRO. Transferul acţiunilor Chimcomplex Borzeşti pe Piaţa Reglementată a fost realizat cu sprijinul Estinvest.

Chimcomplex Borzeşti vrea să cumpere Rompetrol

La sfârşitul anului trecut, Chimcomplex Borzeşti a anunţat că ţinteşte achiziţia Rompetrol (KMG International) ca parte din strategia sa de dezvoltare, formularea unei oferte în acest sens urmând să aibă loc la începutul anului 2022.

Chimcomplex este o companie chimică. În anul 2020, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, iar în primele 9 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1,7 miliarde lei.

În urmă cu trei ani, Chimcomplex a achiziţionat activele Oltchim, între timp devenind cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole