Chimcomplex, majorare de capital prin vânzarea a 6,1 milioane de acțiuni

Publicat: 16 apr. 2021, 14:15, de Răzvan Zamfir, în Business , ? cititori
Chimcomplex, majorare de capital prin vânzarea a 6,1 milioane de acțiuni

Consiliul de Administrație Chimcomplex, companie controlată de Ștefan Vuza, a admis la majorarea de capital ofertanții care au putut vărsa ca prime de emisiune de acțiuni cel puțin 1 milion de euro. În ultimele 6 săptămâni s-au purtat negocieri cu 64 de investitori ce au dorit să subscrie la operațiunea de majorare de capital. Dintre aceștia au fost selectați doar 4 investitori pentru care Consiliul de Administrație a aprobat emiterea unui număr de 6.1 milioane de noi acțiuni.

Interesul investitorilor a depășit de peste 2,4 ori numărul de acțiuni noi emise pe piață în cadrul acestei etape de majorare de capital. Consiliul de Administrație Chimcomplex a recomandat celorlalți 60 de investitori rămași să participe la următoarea etapă de majorare de capital, ce se va deschide până la sfârșitul anului 2021.

Pe 15 aprilie s-a încheiat cu succes prima etapa din strategia Chimcomplex de pregătire a listării pe Bursa de la Varșovia în paralel cu cea de la București.

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Compania deține cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea.

În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei și un profit net de 95 de milioane de lei. Compania a cumpărat în 2018 platforma Oltchim Râmnicu Vâlcea.