China, Australia și Rusia au extras împreună o treime din aurul global în 2020

Datele analizate de Finbold indică faptul că China a produs, anul trecut, 380 de tone metrice sau 11,9% din producția globală de aur. Producția Australiei a fost de 320 de tone metrice, reprezentând 10% din cota globală, în timp ce Rusia ocupă locul trei cu 9,4% sau 300 de tone metrice. Cele trei țări reprezintă cumulativ 31% din întreaga producție a minelor de aur în 2020. În total, anul trecut au fost produse 3.200 tone metrice de aur la nivel global.

Ca rezerve, Australia ocupă locul întâi, cu cele mai mari rezerve de aur, aproximativ 10.000 de tone metrice, urmată de Rusia, la 7.500 de tone metrice. Statele Unite ocupă o treime îndepărtată la 3.000 de tone metrice în rezerve de aur. China, deși produce cel mai mult, are rezerve de doar 2.000 de tone.

Cantitatea rezervelor de aur rămase variază, deoarece s-ar putea reduce din cauza exploatării miniere sau a creșterii pe măsură ce se descoperă mai multe minereuri miniere. Numerele se bazează pe datele furnizate de Studiul Geologic al Statelor Unite (USGS).

Provocări deosebite în 2020

Producția globală de mine de aur din 2020 s-a confruntat cu provocări fără precedent cauzate de pandemia de coronavirus. Majoritatea operațiunilor de extracție a aurului au fost suspendate după ce valorile mobiliare au impus blocaje pe scară largă. Cu toate acestea, odată ce măsurile de blocare au fost ușurate către trimestrul al treilea, producția a fost reluată în majoritatea țărilor.

Marja Chinei cu Australia, pe locul al doilea, nu este mare, dar țara asiatică se află în fruntea listei potențial datorită manipulării pandemiei sale. Țara a reușit să controleze criza sănătății, dând undă verde reluării activităților economice, inclusiv extracției aurului. Producția a fost, de asemenea, motivată de cererea mare de aur a țării prin produse secundare, cum ar fi bijuteriile sau produsele tehnologice.

Producția ridicată vine în contextul în care industria chineză de extracție a aurului primește investiții străine și interne sporite. Demn de remarcat este faptul că China a reușit să rămână în pole position în ciuda politicilor de mediu grele și mai stricte impuse de guvernul național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...