China către SUA: „Cine se joacă cu focul va arde”!

Într-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu președintele Americii, Joe Biden, cel al Chinei, Xi Jinping, a fost ferm și a avertizat: „cine se joacă cu focul va arde”. Asta cu referire la interferențele SUA în situația din Taiwan.

Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul de Externe de la Beijing, după apelul telefonic de astăzi între cei doi lideri, poziția guvernului și a poporului chinez în problema Taiwanului „este consecventă și este voința fermă a celor peste 1,4 miliarde de chinezi de a proteja suveranitatea națională și integritatea teritorială a Chinei. Cei care se joacă cu focul, de foc vor muri”, este avertismentul către SUA.

Tensiunile de pe insulă au ocupat o mare parte a conversației telefonice care a durat peste două ore, dintre Xi Jinping și Joe Biden. Asta se întâmplă cu câteva zile înainte de vizita așteptată în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi.

Misiunea, care nu a fost deocamdată, confirmată, ar fi cea mai importantă vizită în Taiwan a unui oficial american de cel mai înalt nivel din ultimii 25 de ani. Beijingul s-a înfuriat la această chestiune și trimite Statelor Unite mesaje de intoleranță.

Beijingul solicită SUA să respecte principiul unei singure Chine. Biden a reiterat că politica SUA față de insulă „nu s-a schimbat”, dar și că SUA „se opune ferm încercărilor unilaterale de a schimba status quo-ul sau de a submina pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan”. Rămâne de văzut ce urmează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...