Chinezii vor construi lotul 3 din Autostrada de Centură București Nord cu bani europeni

Compania de stat chineză, China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC), va construi lotul 3 al Autostrăzii de Centură A0 București Nord, iar tronsonul de 8,6 km dintre Afumați și Cernica ce va costa aproape 400 milioane de lei trebuie să fie gata în doi ani și jumătate.

Constructorul are la dispoziție 12 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţia lucrărilor. Lucrările pentru lotul 3 al Autostrăzii de Centură A0 vor costa 397,99 milioane de lei, fără TVA, conform directorului general al CNAIR, Cristian Pistol.

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR: „Astăzi, am desemnat și câștigătorul!”

„Astăzi, am desemnat și câștigătorul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al sectorului Nord din Autostrada de Centură București (A0) în lungime de 8,60 km. Câștigătorul desemnat în urma reevaluării ofertelor, după decizia Curții de apel București, este CHINA CIVIL ENGINEERING CONSTRUCTION CORPORATION (CCECC) cu prețul de 397,99 milioane de lei, fără TVA”, a scris pe Facebook Cristian Pistol, directorul general al Companiei de Drumuri.

Chinezii oferă garanție pe 10 ani

Lotul 3 al Autostrăzii de Centură va avea o perioadă de garanţie de 10 ani.

,,Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, conform CNAIR.

Până acum se lucrează doar pe lotul 2

Din cele patru loturi ale Autostrăzii București Nord se lucrează doar pe lotul 2 (contractul UMB), iar din primăvară se va deschide șantierul și pe lotul 4 Cernica – Glina (5 km). Primul lot A1 – DN 1 câștigat de Pizzarotti este contestat de grecii de la Intrakat, deși ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunța decizia definitivă.

China Civil Engineering Construction Corporation Ltd. a fost înființată în iunie 1979 sub aprobarea Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...