Chirii mai mari pentru studenți

Noul Cod fiscal va conduce la creșterea chiriilor, iar în orașe-centre universitare, cei care vor avea de suferit sunt studenții, victime ale lăcomiei și nepăsării guvernanților.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, redevine obligatorie înregistrarea contractelor de închiriere a proprietăților la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), iar impozitarea pentru cei care au astfel de “afaceri” va crește de la 6 la 10%.

Efectul logic va fi o nouă creștere a chiriilor, care oricum au fost majorate odată cu escaladarea prețurilor la energie, precum și a produselor și a altor servicii.

În orașele-centre universitare, precum București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Craiova etc., studenții care nu își pot găsi un loc în căminele instituțiilor de învățământ superior, vor fi nevoiți să achite chirii mai mari.

Aceasta, în condițiile în care toate universitățile se confruntă cu un deficit de locuri în cămine pentru studenți, iar statul nu acționează pentru reducerea problemei.

Citește mai departe pe România Liberă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...