Cifre îngrijorătoare: Cele mai multe sesizări pentru violențe în rândul minorilor, înregistrate la categorii fragede de vârstă

Recentele clip-uri apărute în spațiul public cu minori care agresează și umilesc alți minori ne demonstrează faptul că acele cazuri nu sunt unele izolate și că fenomenul violenței este unul des întâlnit în rândul adolescenților, ba chiar și în rândul copiilor cu vârste fragede. Date oficiale emise de  Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), la solicitarea Puterea, arată că cele mai multe sesizări pentru violențe în rândul minorilor au fost înregistrate la categoriile de vârstă 0-13 și 16-17 ani.

Doar în primele șase luni ale anului 2020, la nivel național au fost înregistrate 733 de infracțiuni de loviri sau alte violențe în rândul minorilor. Reamintim faptul că prima jumătate a acestui an a fost marcată de pandemie iar contactul cu alte persoane a fost limitat.

Repartiția pe vârste

188 de infracțiuni de loviri sau alte violențe, comise de minori cu vârsta între 0-13 ani, care, potrivit legii, nu răspund penal

75 de asemenea infracțiuni comise de minori cu vârsta între 14-15 ani, care, potrivit legii, nu răspund penal

104 comise de minori cu vârsta între 14-15 ani, care au răspundere limitată (în funcție de discernământul minorului)

366 de infracțiuni comise de minori cu vârsta între 16-17 ani, care răspund penal.

Conform IGPR, în primele 6 luni ale anului 2020, la nivel național, au fost dispuse 60 de măsuri preventive și educative, constând în 58 de internări în centre speciale de reeducare și două internări într-o instituție medicală-educativă, iar în primele 6 luni ale anului 2019, au fost dispuse 121 de măsuri preventive și educative, constând în 116 internări în centre speciale de reeducare și 5 internări într-o instituție medicală-educativă.

Citește și

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole