Cinci orașe din România atrag investiții noi de peste două miliarde de euro din imobiliare

Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi şi Constanţa sunt orașele din România în care vor fi demarate, în perioada imediat următoare, investiții imobiliare de peste două miliarde de euro.

Între  finalul anului 2021 şi 2024, în cele cinci oraşe şi în regiunile adiacente vor fi finalizate proiecte de proprietăţi comerciale ce cumulează în total peste 370.000 metri pătrați (clădiri de birouri, spaţii logistice, parcuri de retail), șapte mari hoteluri afiliate unor branduri internaţionale şi peste 20.000 de apartamente noi, conform unui raport realizat de Bucharest Real Estate Club (BREC) – Regional Cities.

Conform raportului, Timişoara atrage aproape un miliard de euro investiţii, aproximativ jumătate din totalul investiţiilor regionale, în proiecte de birouri, retail şi logistice de peste 190.000 de metri pătrați. Dintre cele cinci regiuni analizate, Timişul atrage cele mai mari investiţii imobiliare datorită conexiunii excelente cu coridoarele pan-europene, fapt ce a a transformat zona într-o locaţie strategică pentru facilităţi de producţie.

Totodată, Iaşiul cumulează investiţii în proiecte de birouri şi retail de peste 65.000 de metri pătrați şi peste 5.000 de apartamente în diverse ansambluri, ce vor fi finalizate până în 2024.

Noul aeroport din Brașov relansează investițiile imobiliare din centrul țării

Potrivit raportului, Braşovul începe o nouă etapă de dezvoltare, având în vedere finalizarea noului aeroport internaţional, prevăzută pentru 2022, localizarea strategică în centrul ţării şi potenţialul turistic. Conform analizei BREC, Braşovul are aproximativ 2.500 de apartamente în construcţie, peste 45.000 de metri pătrați de spaţii de birouri şi logistice în dezvoltare şi alte trei hoteluri în diverse stadii de pregătire.

La Cluj se contruiesc trei hoteluri de talie internațională

După o perioadă în care Cluj-Napoca a atras cele mai multe investiţii în birouri după Bucureşti, acesta şi localităţile din jur atrag peste 20.000 de metri pătrați de noi spaţii logistice, trei noi hoteluri şi peste 5.000 de apartamente, în proiecte deja începute sau care vor demara în perioada următoare, cu termene de finalizare între 2022-2024, se mai precizează în raport.

Constanța nu are nicio clădire emblematică pe segmentul de birouri

Constanţa a atras până în prezent investiţii cu precădere pe segmentele de retail şi logistic, iar în ultimii ani este ţinta investitorilor rezidenţiali, atât în oraş cât şi în staţiunile de pe litoral, pe segmentul apartamentelor de vacanţă. Un număr de peste 7.000 de apartamente sunt în lucru în acest moment sau vor fi lansate în perioada următoare. Regiunea are potenţial ridicat pentru logistică, datorită localizării şi infrastructurii de transport disponibile. De asemenea, oraşul ar putea atrage în viitorul apropiat cel puţin o investiţie majoră pe segmentul de birouri, având în vedere că nu există nici o clădire emblematică pe acest segment, în prezent, informează raportul citat.

Piața de investiții imobiliare din România a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, tranzacții de 540 milioane de euro, mult sub nivelul din aceeași perioadă a anului trecut, când vânzările au însumat 820 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum s-a îmbogățit peste noapte Pescobar. Taverna Racilor a încasat peste...

Pescobar, cunoscut și sub numele de "Taverna Racilor," este în centrul atenției pentru motive care au stârnit indignare și dezgust în rândul consumatorilor din...