Cine a blocat trecerea gratuită a Spitalului CF Witting către Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”

Publicat: 13 iun. 2024, 10:40, de Ion Teleanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cine a blocat trecerea gratuită a Spitalului CF Witting către Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”

Preluarea gratuită pregătită de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a Spitalului Clinic Nr.1 Căi Ferate Witting de către Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București a fost blocată de către un personaj extrem de influent din cadrul Administrației Prezidențiale.

Planul ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, de a scăpa cât mai repede de cele 15 spitale CFR a cam eșuat din motive de …ilegalitate. Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că trecerea gratuită a Spitalului Clinic Nr.1 Căi Ferate Witting către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, condus încă de către generalul Florentina Ioniță, a fost blocată de către un consilier prezidențial extrem de influent. Este vorba de către Ioan Oprișor, consilierul prezidențial care coordonează Departamentul Securității Naționale. De ce a fost blocat acest transfer? Foarte simplu.

Visul lui Grindeanu și Ioniță, spulberat de Oprișor

Trecerea gratuită a Spitalului Clinic Nr.1 Căi Ferate Witting către Ministerul Apărării Naționale și în coordonarea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” este ilegală pentru că, în primul rând, nu este justificată urgența acestui transfer patrimonial. Mai mult, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” este unitate medicală suport NATO și, ca atare, preluarea Spitalului CF Witting trebuia aprobată de Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT). Ori nu există avizul CSAT, iar consilierul prezidențial i-a transmis clar generalului Florentina Ioniță să se gândească cât mai repede la pensionare pentru că Spitalul Witting nu va trece la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”. Așadar, visul lui Grindeanu de a scăpa de Spitalul CF Witting a fost spulberat de consilierul prezidențial Ioan Oprișor, spre disperarea comandantului Florentina Ioniță și a găștii sale de la Spitalul Militar și chiar de la UMF Carol Davila.