Cine a cumpărat activele Teleferic Sinaia pentru suma de două milioane de euro

Activele Teleferic Sinaia au fost cumpărate de către Primăria Sinaia cu suma de două milioane de euro, astfel că în staţiune va exista, din acest sezon, skipass unic pentru transportul pe cablu.

Tranzacţia vizează telecabinele care leagă centrul staţiunii de domeniul schiabil, una mergând până la Cota 1400, cealaltă de la 1400 la Cota 2000, un telescaun relativ nou care merge de la Cota 1400 la 2000, un telescaun vechi în Valea Dorului, un teleschi vechi tot în Valea Dorului, parcarea de la baza telecabinei din Sinaia şi mai multe clădiri, a declarat primarul de la Sinaia, Vlad Oprea, pentru Agerpres.

„Da, vestea cea mare este că suntem în plin proces de achiziţionare a activelor Teleferic Sinaia. Este o reparaţie istorică, un moment extrem de important pentru schiul sinăian şi pentru întreaga comunitate locală. Am câştigat licitaţia, în următoarele săptămâni vom încheia contractul de vânzare – cumpărare. Din acel moment vom avea skipass unic pe toate instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia”, se arată într-o informare postată vineri pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

În 2022, au fost realizate investiţii de aproape 5 milioane de euro.

Odată cu deschiderea sezonului de schi, va fi inaugurat un telescaun nou în Valea Dorului, care va deservi şase pârtii, dintre care trei sunt noi.

A mai fost achiziționat un utilaj nou de bătut zăpada şi au fost realizate investiţii în cel mai performant sistem de parcare în zona telegondolei.

Din acest sezon, Sinaia va avea circa 30 de kilometri de pârtii și va fi staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil din România, susține primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...