Cine e candidatul AUR la Primăria Tulcea garantat și susținut de baronul PSD Horia Teodorescu

Publicat: 08 apr. 2024, 15:03, de Ion Teleanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cine e candidatul AUR la Primăria Tulcea garantat și susținut de baronul PSD Horia Teodorescu
Cine e candidatul AUR la Primăria Tulcea garantat și susținut de baronul PSD Horia Teodorescu

Partidul lui George Simion a devenit un mare aspirator de traseiști politici și, astfel, s-a ajuns ca la Primăria Tulcea să candideze un prieten al baronului PSD Horia Teodorescu.

La sfârșitul săptămânii trecute, AUR-ul lui George Simion a anunțat că pentru Primăria municipiului Tulcea va candida Lucian Furdui. Acesta este fost consilier judeţean ales pe lista PSD şi secretar general al organizaţiei judeţene, iar în aprilie 2017 a fost numit prefect de Tulcea de premierul de atunci Sorin Grindeanu. Practic, Lucian Furdui a fost omul susținut și promovat de baronul PSD de Tulcea, Horia Teodorescu.

Horia Teodorescu: Felicitări domnului prefect Lucian Furdui

Participând la ședința de prezentare a Raportului de activitate a Prefecturii Tulcea pe anul 2018, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, l-a felicitat personal pe prefectul Lucian Furdui pentru activitatea depusă pe anul 2018. Felicitări domnului prefect Lucian Furdui și tuturor celor care fac parte din aparatul instituției, pentru munca depusă în 2018 și nu numai”, spunea atunci Horia Teodorescu.

Horia Teodorescu: „Lucian Furdui îmi este prieten şi va rămâne un amic”

Ulterior, în decembrie 2019, Lucian Furdui a fost demis de fostul premier liberal Ludovic Orban. Însă, anul următor, Lucian Furdui a trecut la Pro România, iar baronul PSD de Tulcea Horia Teodorescu a făcut la acea vreme o declarație oarecum surprinzătoare la adresa acestuia.„Eu îi doresc să aibă succes! Îmi este prieten şi va rămâne un amic. Se întăreşte sub o formă sau alta un centru-stânga românesc. Este o vorbă românească care spune că aşchia nu sare departe de trunchi, dar rămâne de văzut”, declara în iunie 2020 preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Lucian Furdui: „Fără o testare în masă nu avem şanse să izbutim”

După ce a ajuns la Pro România, chiar în perioada epidemiei de coronavirus, Lucian Furdui a făcut o declarație surprinzătoare. „Prioritatea zero este să luăm o hotărâre la nivel naţional şi, personal, susţin că fără o testare în masă nu avem şanse să izbutim”, a subliniat la acea vreme actualul candidat AUR la Primăria Tulcea. Ca atare, candidatul AUR la Primăria Tulcea este un traseist politic, susținut și garantat de baronul PSD Horia Teodorescu.