Cine e candidatul PSD la Primăria Bacău

Publicat: 24 feb. 2024, 15:20, de Ion Teleanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Cine e candidatul PSD la Primăria Bacău
Cine e candidatul PSD la Primăria Bacău

Un controversat politician și om de afaceri și-a anunțat deja candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului Bacău la alegerile din 9 iunie 2024.

Omul de afaceri Sergiu Sechelariu, fratele lui Dumitru Sechelariu, fost primar PSD al municipiului Bacău în perioada 1996-2004, decedat în 2013, a anunțat că va candidat din nou la primăria municipiului reședință de județ. El a candidat prima dată la Primăria Bacau, în 2008, fiind susținut puternic de fratele său, Dumitru Sechelariu, dar a luat peste 18% în primul tur, pierzând însă la mare distanță față de Romeo Stăvărache în turul al doilea, reușind să ia doar 25,6% din voturi.

Ulterior, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, Sergiu Sechelariu a candidat iar pentru mandatul de primar al Bacăului, din postura de „independent”, poziționându-se pe locul al doilea, cu 4.000 de voturi mai puține față de reprezentantul USR-PLUS, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

După ratarea Primăriei Bacău, el candida, fără succes, pe lista PMP pentru Senat. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în guvernarea Adrian Năstase, timp de aproape trei ani, și a demisionat după ce fratele său, Dumitru Sechelariu, a declarat, în timpul campaniei electorale, că Bacăul a primit bani pentru drumuri de la Ministerul Transporturilor datorită lui.

Martor cheie în dosarul Zambaccian

Sergiu Sechelariu a fost unul dintre martorii cheie din dosarul Zambaccian, în care fostul premier al României, Adrian Năstase, a fost condamnat la 4 ani de închisoare. În timpul audierilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în 2011, el și-a retractat o parte din declarațiile date la DNA în acest caz, privind relațiile pe care le avea cu familia Năstase și modul în care Irina Jianu a fost numită la șefia Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC).