Cine e de vină că nu am intrat în Schengen până acum

Cine e de vină că nu am intrat în Schengen până acum? Scriitorul și politologul Stelian Tănase a declarat că România trebuie să intre în Schengen acum, chiar dacă e nepregătită, așa cum nu a fost pregătită nici când a intrat în NATO și UE.

Tănase a mai afirmat că primirea noastră în Schengen se va produce cu întârziere de ani buni și „vina e exclusiv a politicienilor români”.

„Noi am stat zece ani sperând să-i prostim cum facem noi: promitem că în șase luni rezolvăm. În naivitatea noastră, că la București lucrurile se rezolvăde această manieră, am crezut că o să meargă asta. A durat 11 ani cred”, a declarat Stelian Tănase pe B1 TV.

Cine e de vină că nu am intrat în Schengen până acum

Din când în când, câte un politician – Rareș Bogdan e ultimul dintr-o serie lungă, că demagogia a funcționat în acești ani – apărea cu steagul sus, mai ales în campanie, și plângea că România nu e în Schengen, că suntem nedreptățiți, perscecutați, că suntem la marginea Europei și politic, dar nu s-au luat măsurile necesare și în ritmul necesar. Nu merge cu jumătăți de măsură, trebuie să faci lucrurile pe care trebuie să le faci!

Vorbele au fost, oamenii au crezut că potsă nu facă și să le arunce ăstora praf în ochi. Uite că n-a fost!”, a mai spus politologul.

Nici pentru intrarea în NATO și UE n-am fost pregătiți

„Când a fost cu NATO, UE și acum, cu Schengenul, noi niciodată nu am fost pregătiți, noi am fost luați de mână și purtați mai departe că nu eram gata. Am intrat în NATO că a vrut NATO, au vrut țările occidentale, că era o situație în Orientul Apropiat foarte critică și am intrat să întărim flancul sud-estic al NATO și să facem lanțul până spre Turcia. Și Românai era pe hartă fix unde trebuia, așa că am fost împinși în NATO.

Cu UE la fel – am fost nepregătiți și am fost împinși de la spate. Acum cu Schengen la fel – intrăm nepregătiți, dar situația din Ucraina… Și trebuie să fim acolo!”, a mai spus Stelian Tănase.

Acesta a mai susținut că un vot negativ pentru România la Consiliul JAI din 8 decembrie va fi „un eșec politic de proporții”, dar un vot pozitiv și intrarea noastră în Schengen nu ar fi vreun mare câștig pentru toată lumea, ci ar ajuta cu precădere mediul de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...