Cine este baronul asfaltului, Dorinel Umbrărescu, crescut și conexat la PSD!

O explozie devastatoare de gaz la șantierul autostrăzii din Moldova a declanșat o serie de controverse și anchete, iar numele de Dorinel Umbrărescu, cunoscut ca „regele asfaltului,” este în centrul atenției. Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri, iar patru muncitori și-au pierdut viața, în timp ce alți cinci au fost grav răniți.

Umbrărescu, omul de afaceri care se află în spatele firmei de construcții UMB Spedition, a câștigat licitația pentru toate cele trei loturi ale autostrăzii A7, un proiect de aproape 95 de kilometri, evaluat la 6,5 miliarde de lei (aproximativ 1,3 miliarde de euro). Cu un portofoliu vast de contracte cu CNAIR, de aproape 5 miliarde de euro și peste 430 de kilometri de autostradă în execuție, Umbrărescu a fost considerat unul dintre cei mai influenți constructori din România.

Cu toate acestea, în ultima vreme, presa și asociațiile de infrastructură au ridicat semne de întrebare cu privire la abilitatea sa de a gestiona un asemenea volum de proiecte. Asociația Pro Infrastructura a avertizat cu privire la extinderea excesivă a firmei UMB și la posibilele riscuri asociate.

Prea „legat” de politica ca să nu toarne asfalt

Umbrărescu, cunoscut pentru relațiile sale politice și pentru ascensiunea sa controversată, a fost în trecut asociat cu lideri importanți din PSD, precum Viorel Hrebenciuc, Dumitru Sechelariu, Sergiu Sechelariu și Corneliu Iacobov.

În ciuda controverselor, în august 2023, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a lăudat pe Umbrărescu ca fiind cel mai bun constructor din România și unul dintre cei mai buni din Europa. Premierul Ciolacu a avut, de asemenea, întâlniri cu acesta și și-a exprimat susținerea pentru proiectele de infrastructură pe care le derula.

Tragedia de pe șantierul autostrăzii din Moldova aduce în discuție responsabilitatea și siguranța în sectorul construcțiilor din România. Ancheta oficială este în curs, iar publicul așteaptă răspunsuri cu privire la circumstanțele exacte ale exploziei și posibilele neglijențe care ar putea fi implicate. Controversele care se înmulțesc de la oră la oră și cercetările în curs, țin numele lui Dorinel Umbrărescu în prim-plan, în mijlocul acestei tragice povesti care șochează opinia publică din România.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole