Cine este candidatul cu grade al PNL la Primăria Ploiești, garantat de Iulian Dumitrescu

Publicat: 19 apr. 2024, 10:24, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Cine este candidatul cu grade al PNL la Primăria Ploiești, garantat de Iulian Dumitrescu

După ce edilul PNL al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a trecut la PSD, liberalii au recurs la o soluție oarecum surprinzătoare, propunând un candidat cu ceva grade, care în ultimii 15 ani a schimbat mai multe funcții de conducere în administrația centrală și locală.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a trecut de la PNL la PSD, fapt pentru care liberalii au rămas mult timp fără candidat.

Bogdan Nica, susținut și promovat de Iulian Dumitrescu

Dar, după mai multe căutări, PNL a anunțat că Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Andreoiu”, va fi candidatul liberalilor la Primăria Ploiești.

Acesta a fost numit în funcția de manager al Spitalului Județean Ploiești în octombrie 2020, de către fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, aflat acum sub control judiciar pentru o mită de 3,2 milioane de euro. În 2019, când liberalii erau în opoziție, Bogdan Nica își anunța trecerea la ALDE, dar ulterior a revenit în grațiile PNL.

Bogdan Nica, abonat la funcții publice de conducere după un „sejur” de 9 ani la Ministerul de Interne

Bogdan Nica nu se află nici pe departe la prima funcție de conducere din administrația locală și centrală. În paralel cu calitatea de membru PNL și membru în conducerea PNL Prahova, el a schimbat, în ultimii 15 ani, mai multe funcții de conducere în câteva instituții de top ale României:

·         Director executiv al DSP Prahova în perioada 2005 – 2006

·         Secretar general în Ministerul Sănătății între 2007 – 2008

·         Președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în perioada 2012 – 2014

·         În noiembrie 2016 a candidat pe lista PNL Prahova pentru un loc de deputat la alegerile parlamentare

·         Consilier al primarului Ploieștiului în 2017

·         Secterar general adjunct în Ministerul Mediului și director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Timiș în 2019.

·         Director al Direcției de Sănătate Publică Prahova în 2020

·         Managerul Spitalului Județean din Ploiești din octombrie 2020

Dar, ceea ce se știe mai puțin este faptul că Bogdan Nica a fost, între 1996 și 2005, adică timp de 9 ani, medicul șef „coordonator asistență medicală primară” la Policlinica militară a Ministerului Afacerilor Interne din Ploiești (vezi FOTO), unde a avut gradul de maior. Așadar, candidatul PNL la Primăria Ploiești este unul cu grade, care și-a exersat abilitățile managerile la Policlinica MAI din Ploiești.