Cine este Cătălin Drulă, propunerea USR-PLUS pentru șefia Camerei Deputaților: A fost olimpic la informatică

Publicat: 17 dec. 2020, 11:20, de Mădălina Bălăceanu, în POLITICĂ , ? cititori
Cine este Cătălin Drulă, propunerea USR-PLUS pentru șefia Camerei Deputaților: A fost olimpic la informatică

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat marți dimineață că Alianța USR-PLUS îl propune pe Cătălin Drulă pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Pentru această funcție se luptă, USR-PLUS cu PNL, în negocieri, fiindcă și Ludovic Orban își dorește șefia Camerei. Drulă este unul dintre apropiații lui Dan Barna.

„Încercăm o nouă soluţie. Propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. O să-l propun pe Cătălin Drulă, liderul deputaţilor USR. De asemenea, propune ca eu, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să intrăm ca vicepremieri şi să dăm dovadă de responsabilitate”, a anunţat marţi dimineaţă liderul USR Dan Barna.

De asemenea, în spațiul public au apărut informații conform cărora Drulă ar putea fi numit ministrul Transporturilor.

Cine este Cătălin Drulă- olimpic la informatică, studii în Canada

Cătălin Drulă s-a născut pe 2 mai 1981 în București. De profesie inginer software, fiind olimpic la informatică, el a fost trimis cu bursă de studii la Universitatea din Toronto, Canada, unde a continuat studiile în domeniul ingineriei calculatoarelor.

La începutul anilor 2000, Drulă a dezvoltat o platformă de comunicare prin bluethoot. Ulterior, el a mai dezvoltat o platformă, ce permite comunicarea necesarului de sânge pentru transfuzie cu ajutorul telefonului mobil și livrarea acestuia prin drone la distanțe de până la 70 km. Sistemul a devenit operațional în Rwanda.

Deputatul USR a revenit în România, unde s-a implicat în societatea civilă, în cadrul Asociației ProInfrastructura, care susține și monitorizează dezvoltarea infrastructurii de transport în România.

Viața politică

În anul 2015, Cătălin Drulă a devenit consilierul personal al premierului de pe vremea aceea Dacian Cioloș pe teme de infrastructură, iar în 2016 a intrat în Parlament cu un mandat de deputat de Timiș din partea USR.

El s-a implicat în campanii electorale, fiind coordonatorul campaniei la alegerile europarlamentare din 2019 și la alegerile prezidențiale din 2019 din partea USR.

În Camera Deputaților, Cătălin Drulă a fost ales președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor și membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură.

În ultimele zile, numele lui Drulă  a fost vehiculat de mai multe ori, atât pentru șefia Camerei Deputaților, cât și pentru funcția de ministru al Transporturilor.