Cine este marele sforar din spatele lui Tudorache

Punerea sub control judiciar de către DNA a fostului edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în dosarul privind achiziţia de tablete pentru copiii din acest sector poate lua o turnură neașteptată care ar putea arunca în aer clasa politică.

De ce? Pentru că s-au trecut pe „mute” faptul că imediat după înscăunarea ca primar, în 2016, lângă Tudorache au apărut niște personaje „garantate” Marian Vanghelie.

Ei bine acești sfătuitori „garantați” Vanghelie l-au consiliat în administrarea sectorului după modelul de la Sectorul 5. Practic, Vanghelie a dat ora exactă în Sectorul 1, deși Tudorache era primar, iar cei din primărie știu bine acest lucru și mai ales cine erau oamenii garantați de „Almanahe”.

Dacă DNA îi va chema la spovedit pe oameni garantați de Vanghelie vor avea de marfă pentru câteva zeci sau chiar sute de almanahe.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au anunțat într-un comunicat ce acuzații îi aduc lui Daniel Tudorache, atât din calitatea de primar al Sectorului 1, viceprimar, cât și din cea de deputat.

Este vorba despre complicitate la trafic de influență și spălare de bani. „În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de alte două persoane fizice, fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru infracțiunea de complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență”, menționează DNA.

Celor trei inculpați li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie 2020, mai arată procurorii. Astfel: 1.000.000 euro – Daniel Tudorache, 200.000 euro – fosta soție și 75.000 euro – persoană fizică aflată în anturajul primarului.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole