Cine este noul conducător al Hong Kong-ului

Le Figaro scrie că fostul şef al securităţii, John Lee, a fost desemnat conducător al Hong Kong-ului.

Unic candidat la postul de şef al executivului, acest favorit al Beijingului a supervizat reprimarea uriaşelor manifestaţii pro-democraţie din 2019. Rolul lui crucial în reprimarea mişcării pro-democraţie a făcut din acest fost poliţist de stradă un om sigur pentru Beijing. În schimb, UE susține că desemnarea noului conducător în Hong Kong „încalcă principiile democratice”.

După cum scrie La Libre Belgique, Uniunea Europeană a deplâns modul în care a fost desemnat noul lider al executivului din Hong Kong, şeful diplomaţiei europene vorbind despre „încălcarea principiilor democratice şi a pluralismului politic”.

Procesul de „selecţie” a noului lider este „o altă etapă în distrugerea principiului ‘o ţară, două sisteme’”, a avertizat Josep Borrell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...