Cine este omul de afaceri care i-a tras o „plasă” cu șpagă lui Buzatu, chiar la o partidă de pescuit

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de către DNA în timpul unei partide de pescuit. Acest caz de corupție a fost dezvăluit de omul de afaceri Emil Savin, cunoscut sub numele de „Farmazon” și supranumit „regele asfaltului” în zona Moldovei. Cazul este tras la indigo cu cel al celebrului baron de Giurgiu, Niculae Bădălău, atunci când DNA îl intercepta pe acesta tot la o partidă de pescuit.

Farmazon, prin intermediul firmelor controlate de fiicele sale, a avut contracte semnificative cu autoritățile locale din Vaslui, iar Dumitru Buzatu a fost considerat un aliat de încredere, până recent. Relația dintre cei doi a luat o întorsătură nefavorabilă în momentul în care firma Soragmin, administrată de fiicele lui Farmazon, a câștigat un important contract pentru construcția unui drum strategic în județul Vaslui.

Potrivit unor surse, dezacordurile legate de contract au dus la o serie de dispute și tensiuni între Dumitru Buzatu și Emil Savin. Mai exact, Buzatu a denunțat contractul, invocând probleme cu calitatea lucrărilor. Farmazon a cerut o contraexpertiză, iar Buzatu l-a forțat să o facă cu același expert care inițial a emis un raport negativ privind calitatea lucrărilor. Conform surselor, expertul a fost plătit cu 700.000 de lei pentru a susține că lucrarea era conformă.

După acest incident, Dumitru Buzatu i-ar fi cerut lui Farmazon o mită de 1,25 de milioane de lei pentru a debloca plățile către societatea lui Emil Savin. Acesta ar fi fost momentul în care Farmazon a decis să denunțe situația către DNA.

Flagrantul a fost organizat în timpul unei partide de pescuit la baza piscicolă deținută de Farmazon pe Valea Prutului, foarte aproape de granița cu Republica Moldova. Banii au fost puși în portbagajul mașinii lui Dumitru Buzatu, care a fost oprit ulterior de către DNA.

Acest caz de corupție a adus în prim-plan relațiile strânse dintre afaceri și politică din zona Moldovei. Ancheta DNA va continua, pentru a clarifica toate aspectele legate de acest caz.

2 COMENTARII

  1. Sa stai la pușcărie luatear dracu de babalâc basinos ca nu ti-a mai ajuns de când furi din banii mei si ai copiilor mei, că noi plătim dari la stat la buget, că tot se plânge Ciolacu că nu are bani în buget. Nu te-ar mai răbda pământul și pe tine și pe toți care fura în țara asta . Pulberea și praful sa se aleagă de banii nemunciți și de averea ta. În satul meu e sărăcie , nu e apa ,gaze, . Și tu alegisar prafu de tine luai comisioane că nu-ti ajungea pensia de 270 milioane pe luna pe care o aveai. Ptiu mancatear dracii în pușcărie de nenorocit. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole