Cine este Robert Sighiartău, liberalul care nu îl vrea pe Orban premier

Odată cu negocierile în partidele de dreapta pentru desemnarea unui premier au apărut și problemele. Inițial, liberalii l-au propus pentru funcția de premier pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Între timp, Ludovic Orban s-a răzgândit și a decis că vrea să fie iar premier. Așa s-a împărțit PNL-ul în două. Unii lideri politici sunt de acord cu înlăturarea lui Florin Cîțu și desemnarea pentru funcția de premier a lui Orban, alții nu.

Conform unor surse politice citate de News.ro, Cîțu i-a spus lui Orban, într-o ședință care a avut loc marți seara, că nu se va retrage „sub nicio formă” din cursa pentru funcția de premier. El a fost susținut în partid de Robert Sighiartău, Rareș Bogdan și Raluca Turcan.

Cel mai dur liberal care s-a opus fostului premier a fost secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, care i-a spus lui Orban că decizia lui este „o bătaie de joc la adresa lui Florin Cîțu și la adresa partidului”, făcând trimitere la faptul că Florin Cîțu a mai renunțat o dată la funcția de premier pentru a-i lăsa loc lui Ludovic Orban.

Cine este Robert Sighiartău, cel care i s-a opus lui Ludovic Orban

Robert Sighiartău, născut în Bistrița, este un deputat român, ales atât în 2016, câ și la alegerile din 2020. El a urmat cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Studii Europene, Managementul Instituțiilor Europene. Sighiartău este licențiat în Economie.

Conform CV-ului său, el a ocupat următoarele funcții:

2010-2016: General Manager Mondial Motors Bistrița (Toyota Dealer),  Bistrița-Năsăud.

2009-2010: Executive Manager S.C. COMAUTOSPORT S.R.L Bistrița-Năsăud.

2008-2009: Service Adviser S.C. Automobile Service S.R.L, Bistrița-Năsăud

Viața politică

Robert Sighiartău a devenit membru al Partidului Național Liberal în anul 2012. Din 2012 până în anul 2016, el a fost consilier județean în Bistrița Năsăud. În perioada 2015-2016 Sighiartău a ocupat funcția de co-președinte al TNL Bistrița-Năsăud. De asemenea, din 2013 până în 2017, liberalul a fost vicepreședinte al Departamentului Economic și Mediul de Afaceri din cadrul Biroului Permanent Național al Tineretului Național Liberal (TNL). De asemenea, din 2016 până în 2017 el a ocupat funcția de președinte al PNL Bistrița-Năsăud.

În anul 2017, Sighiartău a fost ales secretar general al PNL.

Acesta este cunoscut în special pentru că a inițiat propunerea legislativă de majorare a alocației de stat pentru copii și autorul unui amendament cu același obiectiv, la dezbaterea proiectului de stat pe 2019. Amendamentul a fost adoptat de plenul Parlamentului, iar aproximativ 4.000.000 de copii au primit mai mulți bani la alocații începând cu aprilie 2019.

El a mai inițiat propunerea legislativă de indexare cu rata inflației a alocației de stat pentru copii, propunere adoptată de Parlament pe 15 octombrie 2019. Totodată, Sighiartău a mai inițiat proiectul de lege de eliminare a supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time, proiect înaintat la Senat.

Robert Sighiartău este co-semnatar a peste 60 de propuneri legislative, dintre care cinci au devenit legi.

A fost șeful campaniei  câștigătoare a PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, primele alegeri câștigate de PNL din istoria postdecembristă.

A participat activ la relansarea, modernizarea și întărirea organizatorică a Partidului Național Liberal.

Acum, Robert Sighiartău are un cuvânt important de spus în PNL. El nu îl susține, momentan, pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, după ce liberalii au fost de acord ca pentru acest rol să fie propus Florin Cîțu. Mai mult, într-o ședință de marți seara în care Orban a solicitat sprijinul liberalilor, Sighiartău a fost cel care i s-a opus cu certitudine fostului premier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...