Cine este secretarul de stat din MApN care își bate joc de CSA Steaua București

Publicat: 18 iun. 2024, 10:01, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Cine este secretarul de stat din MApN care își bate joc de CSA Steaua București

De mai bine de trei ani, Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București a ajuns Cenușăreasa sportului românesc și, totodată, bătaia de joc a Ministerului Apărării Naționale (MApN), prin impunerea unor „Neica Nimeni” la conducerea clubului, dar și a coordonării de către un secretar de stat venit din spuma mării, pardon, din galeria tiriplicilor politici.

De la 1 aprilie 2021, colonelul Răzvan Bichir este împuternicit comandant al CSA Steaua București. Practic, din șase în șase luni, acestuia i se prelungește împuternicirea. Numai că, potrivit legislației în vigoare, împuternicirea se putea prelungi doar de două ori, dar pentru Răzvan Bichir s-a făcut, atenție, de șapte ori. De ce? Pentru că din partea MApN răspunde de CSA Steaua București secretarul de stat Eduard Bachide, un politruc crescut de Hrebenciuc și parașutat din Palatul Parlamentului la acest minister – și pentru că soția sa era la cabinetului fostului președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

CSA Steaua București, SRL-ul lui Bichir și Bachide

Tandemul Răzvan Bichir-Eduard Bachide a transformat CSA Steaua București în propriul lor SRL, unde tocarea banilor publici a devenit secret de serviciu (https://www.puterea.ro/tocarea-banilor-publici-de-catre-csa-steaua-bucuresti-va-devenit-secret-de-serviciu/), iar marea performanță sportivă era doar un …moft. Practic, CSA Steaua a devenit un sat fără câini, „amănunt” confirmat chiar de fostul ministru al Apărării, Vasile Dâncu (INCREDIBIL. Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, confirmă că CSA Steaua a ajuns sat fără câini). Mai mult, MApN, condus de ministrul Angel Tîlvar, a mușamalizat tot jaful financiar de la CSA Steaua refuzând să dea publicității, conform Legii nr.544/2001, numărul angajaților civili și militari de la stadionul Steaua, dar și cheltuielile de întreținere și mentenanță, precum și încasările anuale de la stadion. În plus, tandemul Bichir-Bachide continuă să-și bată joc de marea performanță sportivă, transformând în secții de amatori discipline care au adus glorie clubului militar, cum este cazul secției de handbal. În schimb, CSA Steaua pompează bani foarte mulți în sporturi despre care cu greu găsești ceva pe google, dar clubul își permite să aibă trei manageri la fotbal.  Astfel, tandemul Bichir-Bachide a scufundat și mai mult CSA Steaua București în mocirla mediocrității și amatorismului managerial, „performanță” începută și perfecționată de fostul comandant George Boroi, ajuns acum secretarul general al COSR.

Bachide, brelocul lui Dușa și țuțerul lui Hrebenciu

La scurt timp după ce PSD a intrat la guvernare alături de PNL și UDMR, la Ministerul Apărării Naționale este parașutat ca secretar de stat Eduard Bachide, a cărui soție era la cabinetul președintelului Camerei Deputaților de atunci, Marcel Ciolacu. Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că secretarul de sta Eduard Bachide este creația controversatului Viorel Hrebenciuc și între cei doi ar exista chiar un grad mai îndepărtat de rudenie. Cert este că „guzganul rozaliu” l-a plantat pe Bachide la ușa fostului ministru al Internelor și al Apărării, Mircea Dușa. Practic, fostul mic cârciumar din Brașov, Eduard Bachide, a dus geanta lui Mircea Dușa, timp în care a avut grijă să-și treacă în declarația de interese din 2013 că este vicepreședintele PES – Partidul European Socialist, ceea ce era o minciună ordinară, pentru că nici liderul PSD de atunci, Victor Ponta, nu era în bordul PES. Ulterior, Bachide s-a aciuat la Camera Deputaților, de unde a sărit în ograda Ministerului Apărării Naționale, iar de câțiva ani își bate joc de CSA Steaua București, prin menținerea la conducerea clubului a arogantului și mereu absentului de weekend, colonelul Răzvan Bichir.