Doi noi directori la Metrorex, după accidentul de la stația de metrou Timpuri Noi

Publicat: 06 mart. 2024, 18:00, de Viorela Pitulice, în ECONOMIE , ? cititori
Doi noi directori la Metrorex, după accidentul de la stația de metrou Timpuri Noi

Metrorex numește doi noi directori în locul celor doi oficiali suspendați după accidentul de la stația de metrou Timpuri Noi de săptămâna trecută.

Astfel, începând cu data de 6 martie, au fost numiți doi noi directori la metrou. Este vorba de ing. Mihai Zaharescu, având funcţia de şef depou adjunct în cadrul Depoului Exploatare TEM Direcţia Exploatare, va prelua şi atribuţiile funcţiei de Director Exploatare până la finalizarea anchetei privind incidentul feroviar din 27 februarie de la ora 19.06 în staţia de rnetrou Timpuri Noi, magistrala 1+3, potrivit unei note interne a companiei, care poartă semnătura directorului de Resurse Umane și Strategie, Marin Aldea.

De asemenea, inginerul Mihai Laurenţiu Toma, având funcţia de şef birou Avize, Regiementări din cadrul Serviciului Siguranţă va prelua şi atribuţiile funcţiei de Director Infrastructură şi Sisteme Informatice, tot până la până la finalizarea anchetei cu privire la același accident.

Cei doi i-au înlocuit pe directorul de Linii, Liviu Dinu, și pe cel de Infrastructură – Gabriel Mocanu, potrivit Club Feroviar. Ei au fost suspendați pe toată perioada în care au loc cercetările, la cererea consiliul de Administrație al Metrorex.

Cum a avut loc accidentul din stația de metrou Timpuri Noi

Accidentul din stația de metrou Timpuri Noi s-a produs, după ce una dintre garnituri a intrat pe linia celeilalte, ceea ce a produs cuplarea lor.

Din fericire, în urma acestui incident nu au existat victime și nici pagube materiale. Pasagerii au fost debarcați, iar circulația trenurilor a fost reorganizată.

Accidentul s-a produs la oră de vârf (19:00), producând aglomerație în stațiile de metrou de pe magistralele 1 și 3.

După incidentul de la metrou, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex să îi prezinte cu celeritate un raport privind cauzele accidentului.

“După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, declara la acel moment Sorin Grindeanu.