Cine sunt polițiștii salvatori care au intervenit în cazul femeii sechestrate în portbagajul unei mașini în flăcări

Ei sunt polițiștii salvatori. Sunt polițiști tineri, pasionați de meserie. Au ales să se fie în serviciul public din vocație și pentru că vor să facă bine. O femeie trăiește azi datorită lor!

Ce spun polițiștii care erau de serviciu?

“Mai aveam câteva ore și ieșeam din serviciu, avusesem multe apeluri, urgențele noastre obișnuite, accidente, violențe, certuri în stradă…

La 4.37, am preluat apelul și am știut imediat din vocea colegei de la STS că avem un caz complicat.

O femeie sunase disperată, spunea că este închisă în portbagajul unei mașini, unde o băgase cu forța chiar iubitul ei. Se certaseră și lucrurile au degenerat! Mai mult, o amenințase că o omoară. Plecaseră din fața unui hotel din Sectorul 3.

Aveam pe linie deja dispecerul de la rutieră și pe cel care se ocupă de acest sector, ca să avem cu toții informațiile în timp real. Nu era timp de pierdut! Am primit în cel mai scurt timp primele coordonate de localizare, dar mașina era în mers, așa că am început să o urmărim pe traseu. Colegii din teren au pornit imediat pe urmele lor.

Între timp:…. „Haideți, veniți, vă rog! A oprit mașina și mi-e frică să nu vină și să mă vadă cu telefonul, că o să mă omoare!” Au fost cele mai răvășitoare cuvinte pe care le-am auzit vreodată! După asta a închis… Am crezut atunci că o se întâmple o tragedie.

Dar a sunat imediat înapoi. Speranța a durat doar un moment, pentru că am auzit-o strigând „A dat foc la mașină!”

Chiar atunci i-am auzit pe colegi strigând „POLIȚIA!”

Cum au intervenit polițiștii în teren?

– Eram aproape de ieșirea din tură când am primit pe stație cazul unei femei sechestrată de iubitul său în portbagajul unei mașini. Ne-au spus din dispecerat că mașina a plecat de lângă un hotel și, din aproape în aproape, am înțeles unde sunt. Cunoșteam zona așa că în câteva minute eram acolo!

Eram deja cu faza lungă și cu girofarul pornit, aveam lanterne, așa că în câteva momente am văzut mașina, abandonată pe un câmp, cam la 50 de metri de drum.

Când ne-am apropiat, imaginea era ca dintr-un film de groază… mașina era incendiată la interior iar din portbagaj se auzeau țipetele disperate ale femeii! I-am strigat și eu la rândul meu „POLIȚIA!!”, ca să știe că am venit să o salvăm. Nici nu știu cum am deschis și cum am scos-o de-acolo, era foarte speriată, dar coerentă, era curajoasă! Din curajul acesta și-a adunat puterea de a lupta, de a face ce trebuie ca să se salveze. Tot ea ne-a ajutat cu date să-l putem identifica pe agresor. L-au și găsit colegii repede, la o benzinărie de pe Splaiul Unirii. Era drogat și băut, o combinație care-i ia mințile oricui.

Femeia a fost preluată imediat de medicii de pe ambulanță și acum este în siguranță.

Cine sunt polițiștii salvatori?

Așa a fost prezentată situația pe pagina de facebook a MAI, chiar de către agenții implicați. Merită să-i nominalizăm pe cei care, într-un caz pe muchie de cuțit au făcut diferența între viață și moarte: agent Pielmuș Mihai, agent Pătrașcu Victor, agent principal Toroipan Constantin, agent Petre Mariu și agent Vlădaia Ion. O femeie trăiește datorită lor. Polițiștii salvatori au fost premeiați astăzi și de organizația profesională Corpul Național al Polițiștilor.

Vezi și: Deși a fost la un pas de moarte, iubita lui Gicuță din Apărători și-a retras plângerea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...