Cine va fi noul guvernator al Deltei Dunării

Ca urmare a ieșirii USR-ului de la guvernare, guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării impus de Dacian Cioloș va fi schimbat în această săptămână de premierul Florin Cîțu cu un personaj controversat.

Potrivit informațiilor noastre, în locul guvernatorului garantat de Dacian Cioloș, Atena Groza, fostă consilieră o perioadă de timp și a Rovanei Plumb, va fi impus controversatul director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Paul Cononov, fost guvernator al Deltei Dunării în perioada 2005-2008.

Acesta a fost acuzat de CNSAS de colaborare cu Securitatea. În anii ’80, Cononov lucra la Asociatia Economică Cooperatistă de Stat (AECS) Tulcea.

El a întocmit mai multe note informative despre discuțiile colegiilor de muncă, în special cele purtate în pauza de masă, conversații care reflectau starea de nemulțumire față de greutățile vieții din timpul regimului comunist.

Cononov a fost recrutat de Inspectoratul Județean de Securitate Tulcea, Serviciul 1, în anul 1984, sub numele conspirativ „Răzvan”. Misiunea fostului guvernator era simplă: încadrarea informativă a angajaților din cadrul AECS Tulcea.

Potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), la vremea respectivă Cononov trăgea cu urechea la discuțiile camarazilor apoi raporta despre „comentariile anticomuniste ale unor colegi de serviciu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...