Ciolacu despre efectele crizei și fiscalitate: Toată greutatea a picat pe clasa de mijloc şi pe cei cu venituri mici

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții mediului de afaceri din Galați, cu prilejul participării sale la „Ziua Întreprinzătorilor”, eveniment organizat anual de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că în ceea ce priveşte impozitarea pe capital şi cea pe muncă va fi luată o decizie corectă pentru români şi pentru România.

Liderul social-democrat a precizat că ministrul Finanţelor va prezenta coaliţiei de guvernare un proiect referitor  la impozitarea pe capital şi cea pe muncă, propuneri care ulterior vor fi discutate cu mediul de afaceri și sindicate și se va lua o decizie de comun acord.

„În acest moment, toată greutatea a picat pe clasa de mijloc şi pe cei cu venituri mici. Trebuie să găsim un echilibru, mai ales că se află la guvernare atât PSD-ul cât şi PNL-ul. Să găsim un echilibru predictibil şi sustenabil pentru viitorul României, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri. Ministrul de Finanţe, va veni în Coaliţie şi va face anumite propuneri, pe urmă cu acele propuneri vorbim cu mediul de afaceri, cu sindicatele, cu IMM-urile, cu antreprenorii, şi după ce închidem tot acest val vom lua o decizie corectă pentru români şi pentru România”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

Liderul social-democrat a mai adăugat că „lucrurile încep încet, încet să mişte”, datorită antreprenorilor, pe care se bazează economia românească: „Am văzut  cu toţii o creştere economică de 6,5%. Trebuie să fim oneşti, această creştere economică este o reuşită a tuturor antreprenorilor din România.

Este îmbucurător şi trebuie să menţinem acest trend şi să dezvoltăm noi afaceri şi capacităţi de producţie. În zona euro va fi o recesiune, şi aş vrea să putem construi, împreună cu dumneavoastră, mediul de afaceri, climatul şi perspectiva care sunt necesare pentru ca această plus-valoare pe care o reprezintă românii să revină în ţară”.

Ciolacu: „Trebuie să ne aşezăm la masă cu toţii, nu trebuie să decidă guvernanţii”

În privința dezbaterilor despre menținerea cotei unice de impozitare, președintele Camerei Deputaților a spus că este necesară o dezbatere.„Eu nu pot să vin în faţa dumneavoastră cu un slogan – trebuie să ţinem cota unică, fără să explicăm de ce trebuie să ţinem cota unică, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, de unde nu s-a mai dezvoltat economia şi de ce avem un handicap faţă de alte state ale Uniunii Europene.

Trebuie să ne aşezăm la masă cu toţii, nu trebuie să decidă guvernanţii într-un birou sau o coaliţie sau oamenii politici. Eu am vrut să provoc un dialog cu toţi actorii sociali şi cu tot mediul de afaceri, fiindcă de această dată trebuie să creăm o perspectivă pe ternem mediu şi lung”, a adăugat Ciolacu.

Marcel Ciolacu s-a aflat, vineri, la Galaţi, unde a participat, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, la mai multe întâlniri, cu fermierii gălăţeni şi cu antreprenorii locali.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole