Ciolacu: ”După 30 de ani de promisiuni, digitalizarea ANAF este un pas imens, dar deranjant”

Publicat: 10 iul. 2024, 16:15, de Cristian Matache, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu: ”După 30 de ani de promisiuni, digitalizarea ANAF este un pas imens, dar deranjant”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în legătură cu protestele privind introducerea e-TVA, că, după 30 de ani de promisiuni și incapacitatea statului de a face ordine și de a digitaliza ANAF, este normal ca aceste măsuri să deranjeze. ”Nu pot să ridic din umeri şi să mă uit că avem cea mai mare inflaţie din Europa, că avem cel mai mare gap de TVA”, a spus premierul.

”Am avut întâlniri și cu ministrul Boloș și am făcut modificări și pe e-Transport. Normal, după 30 de ani de promisiuni și incapacitate a statului de a face ordine și digitalizarea ANAF, sunt lucruri care deranjează. Ați văzut disponibilitatea mea și a colegilor de a veni să facem modificările după discuții”, a declarat premierul, întrebat despre nemulțumirile privind măsurile e-TVA.

”Avem probleme tehnice, neconcordanțe tehnice și, în urma acestor discuții, am venit cu modificările respective. Nu poți să anulezi absolut tot, pentru că, din punctul meu de vedere, este un pas imens. Suntem în faza în care se reglează aceste lucruri”, a adăugat el. ”M-am săturat de 30 și ceva de ani de miniștri de finanțe și premieri care spun că fac digitalizare. Nu pot să ridic din umeri, ca prim-ministru al României, și să mă uit că avem cea mai mare inflație din Europa, când la Bruxelles mi se spune că avem cel mai mare gap de TVA. Dacă doriți un premier incapabil să iasă din această logică, pentru că avem nu știu ce alegeri, cum am văzut și la ministrul Transporturilor, care și-a asumat. Ne dorim autostrăzi sau le amânăm încă un an de zile, pentru că deranjăm într-un an electoral? Este cazul să fim responsabili”, a concluzionat el.