Ciolacu, mărțișorul PSD oferit de PNL lui Iohannis

Eticheta pusă de fostul premier Adrian Năstase potrivit căreia social-democrații sunt „penibili”, iar caracterizarea „PSD este fără direcţie ideologică, fără o politică de cadre, fără Institutul Social-Democrat” reprezintă, de fapt, un cartonaș roșu pentru actuala conducere a PSD, în special pentru liderul Marcel Ciolacu.

Dar, pentru „mereu surprinsul” sau „sideratul” Marcel Ciolacu avertismentul fostului premier n-are nicio relevanță pentru simplul fapt că agenda acestuia n-are nicio legătură cu realitatea. El este doar senzorul de serviciu al liberalilor, dar mai ales al președintelui Klaus Iohannis.

Faptul că doar mângâie PNL-ul și pe șeful statului atunci când derapajele sunt cât Casa Poporului, demonstrează că este în siajul corabiei liberale cârmuite de Iohannis. Din când în când, mai trimite câte o scrisoare către locatarul de la Palatul Cotroceni, se mai agită pe sticla televizorului, ba chiar mai bagă și câte o moțiune, la mișto, cum a fost cea împotriva useristului Vlad Voiculescu, ca să vadă electoratul PSD că este activ.

Dar când a trebuit să sară la gâtul președintelui, Ciolacu s-a înmuiat ca untul la soare și, imediat, a mutat discursul și atenția către altă direcție. O ultimă reprezentație de balet a talentatului domn Ciolacu s-a jucat în aceste zile când el ne anunță că va băgă moțiune simplă împotriva, tot a unui ministru USR, cel al Economiei, Claudiu Năsui.

În schimb, nicio vorbă despre dezastrul de la Agricultură făcut de liberalul Adrian Nechita Oros, de achizițiile controversate făcute de ministrul PNL al Apărării, Nicolae Ciucă, de harababura din învățământ orchestrată de traseistul politic înfiat de liberali, Sorin Cîmpeanu, de bâlbâielile liberalei Raluca Turcan ori despre ping-pong-ul decizional al policalificatului ministru liberal de interne, Lucian Bode.

Dar, tot mucles!. Ciolacu a trecut pe „mute” și ultimul derapaj extrem grav al președintelui Klaus Iohannis după decizia judecătorilor de la Tribunalul București de respingere definitivă a cererii DIICOT de redeschidere a dosarului 10 august, a evidențiat, din nou, baletul talentatului Ciolacu. 

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a declarat șeful statului. 

Practic, prin această poziție exprimată tranșant, Klaus Iohannis a oferit motivul clar și de necontestat al declanșării procedurii de suspendare din funcție, întrucît el comite, din nou, un abuz foarte, foarte grav.

Dar, din nou, Ciolacu-mucles! De ce oare? Poate și pentru că la unii aroganţa ţine loc de măreţie, neomenia de fermitate şi viclenia de spirit. 

Însă, certă este doar descrierea făcută lui Ciolacu de fostul premier Viorica Dăncilă: „Marcel Ciolacu a vândut partidul de când a votat guvernul Orban” și „Ciolacu pentru că are un caracter foarte urât. Le-a dat în cap tuturor celor care l-au susținut. E el pentru el!”

Așadar, baletul cu PNL al talentatului domn Ciolacu merge, pas cu pas, mai departe spre satisfacția lui Klaus Iohannis, adică spre „România lucrului bine făcut” de… PNL cu ajutorul PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...