Ciolacu, pus pe fapte mari, când o să fie premier: „Sigur va fi în discuție și o remaniere”

Președintele PSD se pregătește intens de rotația premierilor și anunță vă, mai mult ca sigur, vor avea loc și remanieri. Însă, nu a menționat de unde va da fară oameni. De la ministerele PSd sau cele ale PNL.

„E o normalitate. Sunt oameni care ţin acest ritm, oameni care nu rezistă la acest ritm, e ceva normal. Momentan, plecăm de la o bază care înseamnă protocolul, dar politica înseamnă negociere. Important este că nu facem trageri de ministere din căciulă. Aţi văzut ce s-a întâmplat când le-am tras din căciulă. Un dezastru. Doi ani a fost un dezastru. Eu de încălţat cu fesul nu mă încalţ”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Marcel Ciolacu despre taxa de solidaritate: Ceea ce plăteşte capitalul românesc, 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea

Liderul PSD s-a arătat convins că actuala coaliţie de guvernare îşi poate continua activitatea şi după alegerile din 2024. „Eu niciodată nu refuz o stabilitate pentru România, chiar dacă se creionează între cele două mari partide. (…) Am văzut toţi cât de mult a avut de câştigat România având această stabilitate politică. Este evident pentru toată lumea. Că mai sunt foarte multe lucruri de făcut, sunt ferm convins. Eu cred în continuare că această coaliţie poate continua şi după 2024”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă poate face coaliţie şi alianţă cu PNL, care în fiecare şedinţă de partid critică PSD, Ciolacu a precizat: „Ştiţi că şi maturitatea umană şi maturitatea politică vin în timp. La PSD nu am vorbit despre PNL sau de vreun lider al PNL”.

Citește și: Pensiile speciale – acest capitol trebuie închis odată pentru totdeauna, spune Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a afirmat că rotaţia de la guvernare va avea loc atunci când va fi momentul oportun, iar acest lucru îl va decide coaliţia. „Eu vreau un guvern al României bun şi eficient şi cred că analizele se fac în interiorul coaliţiei. Plecăm de la un protocol pe care îl respectăm.  Crăciunul e pe 25, Revelionul e pe 31, ziua mea e pe 28 – astea sunt fixe. Vedem cum aşezăm lucrurile, astfel încât să nu stricăm ceva ce funcţionează sau să inversăm priorităţile, pentru că scrie într-un protocol că rotaţia e pe 25. Am putea să vedem, în sfârşit, în politica românească nişte oameni pentru care prioritatea este România şi responsabilitatea pe care o au în funcţiile pe care le au. Rotaţia va avea loc când stabileşte coaliţia, când este momentul cel mai oportun pentru România şi pentru Guvern şi pentru Parlament. Această rotaţie între prim-miniştri se face în momentul în care toate lucrurile sunt aşezate şi discutate. Dacă este oportun să fie mai devreme de 25 mai, o să fie mai devreme, dacă este oportun să fie cu o săptămână – două după 25, fiindcă trebuie închise anumite jaloane la Parlament sau Guvern, va fi”, a menţionat Ciolacu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...