Ciolacu recunoaște că PSD a votat candidatul USR la Consiliul Legislativ

Marcel Ciolacu, președintele PSD, recunoaște că parlamentarii partidului l-au votat pe Edward Dircă la conducerea Consiliului Legislativ. Neagă totuși o înțelegere cu Uniunea Salvați România în ceea ce privește sprijinul acordat lui Florin Iordache pentru a ajunge președintele Consiliului Legislativ.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni susținute joi seara la România TV, dacă au existat discuții cu USR pentru sprijinirea candidaturii lui Florin Iordache, președintele social-democraților a negat.

„Nu am avut negocieri cu USR-ul, nu cred că a votat cu domnul Iordache”, a spus Ciolacu.

În schimb, a recunoscut că parlamentarii social-democrați l-au sprijinit pe Edward Dircă la conducerea Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

„E dreptul grupului să voteze, noi nu am avut candidat. Atunci am ales din acea listă cu cine e mai bine să votăm”, a recunoscut Ciolacu.

Dircă i-a convins pe PSD-iști cu calitatea programului

Senatorul USR consideră că a avut priză la parlamentarii PSD faptul că a adus în fața lor un program valoros.

„Pentru că am prezentat și am spus foarte clar care este proiectul meu și de ce această instituție este foarte importantă. Cum am obținut voturile, nu știu. Sper că nu am fost moneda unei lupte între PNL și PSD. PNL nu a avut un candidat real și serios pentru această funcție”, a declarat Dircă, în exclusivitate pentru puterea.ro.

Întrebat cum se va descurca în relația cu Florin Iordache, președintele instituției în care el conduce o secție, Dircă s-a arătat optimist.

„Atât timp cât mi se permite să fac proiecte, vom avea o colaborare. Dacă nu se întâmplă, îmi iau geanta, îmi prezint demisia în fața Parlamentului și plec”, a mai spus Dircă.

Marți seară, Florin Iordache (PSD) și Edward Dircă (USR) au fost aleși la conducerea Consiliului Legislativ, fapt ce a declanșat un imens scandal politic și acuzații reciproce PNL-USR de blat cu PSD.

Atât USR cât și PNL au contestat deciziile de numire la CCR, motivând că nu a fost respectată condiția cvorumului.

Întreg interviul acordat în exclusivitate de Edward Dircă, senator USR, poate fi citit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole