Florin Iordache, ales noul preşedinte al Consiliului Legislativ

Florin Iordache a fost ales, marți, în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, la o diferență zdrobitoare față de contracandidatul său.
Plenul Parlamentului a decis numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Social – democratul a beneficiat de 185 de voturi pentru şi 43 contra.

Principalul său contracandidat – Augustin Zegrean, susținut de PNL, a obţinut 41 de voturi pentru şi 187 contra. Ultma poziție a fost ocupată de Ionuţ Duli Mazâlu, cu 2 voturi pentru şi 226 contra.

Noul președinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost desemnat George Edward Dircă, senator USR de Galați. Dircă a beneficiat de o largă majoritate, respectiv de 174 de voturi pentru și doar 17, contra. Acestea au fost împărțite între contracandidații Rodica Penescu (4 voturi) și Andrei Ciochiu (13 voturi).

Cele două funcții rămăseseră vacante după demisiile lui Şerban Iliescu, fostul preşedinte al Consiliului Legislativ, și a lui Gheorghe Popescu, șeful Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare.

Născut în 1960 în Caracal (Olt), Florin Iordache este în prezent vicepreședintele Camerei Deputaților și a fost ministru al Justiției timp de cinci săptămâni, între 4 ianuarie – 9 februarie 2017.

Alegerile de azi erau sub semnul întrebării după ce s-a vehiculat informația că parlamentarii PSD care nu se mai regăsesc pe liste partidului pentru încă un mandat nu se vor prezenta la vot, ceea ce însemna că nu ar fi fost asigurat cvorumul necesar.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...