Ciolacu: „România este o țară foarte sigură și nu va fi atacată de Rusia, cu certitudine”

Publicat: 25 mai 2024, 17:49, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Ciolacu:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că România este o ţară foarte sigură şi nu va fi atacată de Rusia, „cu certitudine”, transmite Agerpres. Oficialul îi liniștește pe români, care în ultima vreme au avut o atitudine confuză față de un eventual conflict ce ar putea izbucni pe teritoriul țării noastre.

Afirmația a fost făcută de liderul social-democrat în contextul unei întrebări adresate de presă cu privire la măsurile pe care ar trebui să le ia România în urma recentului caz al unui cetățean român arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei și al expulzării unui diplomat rus de către Ministerul Afacerilor Externe, care a fost declarat persona non grata din cauza faptelor sale.

„Ţara noastră este foarte sigură, suntem membri NATO. Rusia nu va ataca România. Este un joc, este un război şi hibrid, ţara care este supusă celui mai mare război hibrid, o ştiţi şi dumneavoastră, este Republica Moldova.

Avem un stat sub un război armat, Ucraina, şi un stat sub un război hibrid, Republica Moldova. (…) România este o ţară sigură şi nu va intra în niciun război, iar Rusia nu va ataca România, cu certitudine. Suntem pregătiţi”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Un cetățean român a fost plasat în arest preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de trădare, după ce a furnizat Ambasadei Rusiei din București imagini cu obiective militare românești sau NATO situate în apropierea localității Tulcea, precum și imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

Într-un alt context, un diplomat al Ambasadei Federației Ruse din București a fost declarat persona non grata pe teritoriul României în cursul zilei de vineri. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, motivul acestei decizii luate de autoritățile române constă în faptul că diplomatul ar fi desfășurat activități contrare prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice.