Ciolacu: „România este pregătită să livreze armament Ucrainei”. De ce nu o face

Publicat: 28 apr. 2022, 11:41, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Ciolacu: „România este pregătită să livreze armament Ucrainei”. De ce nu o face

România este pregătită să ofere armament Ucrainei, dar trebuie să existe și un cadru legal în acest sens, susține preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu (PSD).

„A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă suntem pregătiţi să livrăm armament către Ucraina, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: „Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie”.

Despre tipul de echipament care ar putea să fie trimis în Ucraina, Ciolacu a precizat că nu a discutat cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, dar „România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică”.

„Părarea mea este că România este pregătită în acest moment”, a mai adăugat el.