Cioloș bate cu REPER la ușa PNL

Publicat: 22 dec. 2023, 09:00, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Cioloș bate cu REPER la ușa PNL

Europarlamentarul Dacian Cioloș este disperat că de anul viitor dispare de pe scena politică, fapt pentru care, în ultima perioadă, a început să tatoneze tabăra liberală, pentru un eventual transfer.

În ultima perioadă de timp, Dacian Cioloș a fost văzut de mai multe ori la Bruxelles împreună cu europarlamentarul PNL Daniel Buda. Potrivit informațiilor noastre, cei doi europarlamentari, originari din Sălaj, negociază un transfer către tabăra liberală a fostului premier, dar și a partidului său REPER.

Practic, Dacian Cioloș a negociat cu Daniel Buda o fuziune prin absorbție, adică partidul lui Cioloș să fie înghițit de PNL și, astfel, fostul premier va primi o funcție de conducere la liberali, asigurându-și în acest mod un loc de deputat ori senator, dacă nu chiar europarlamentar.

Este interesant de urmărit dacă conducerea PNL va fi de acord cu aranjamentul țesut de Daniel Buda pentru Dacian Cioloș. Trebuie precizat că Reînnoim Proiectul European al României (abreviat REPER) este fondat în iunie 2022 de fostul președinte al USR Dacian Cioloș și alți patru europarlamentari-Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Daniel Tudorache și Alin Mituță, iar înregistrarea oficială în Registrul Partidelor s-a făcut în august 2023.