Cioloș renunță la funcția de conducere din Parlamentul European. Ce va face în 2023

Dacian Cioloș, noul președinte al USR PLUS, anunță că va renunța în 2023 la această funcție, pentru ca partidul să se pregătească de alegerile prezidențiale din 2024 cu o conducerea aleasă în urma unei evaluări a parcursului din perioada 2021-2023.

O să propunem și modificarea statutulu in acest sens, dar chiar dacă statutul nu va fi modificat, în 2023 eu îmi voi depune mandatul, pentru că mi se pare important să avem o discuție așezată, să tragem niște discuții după ce vor trece doi ani, înainte de alegerile din 2024. Obiectivul nostru este să câștigăm aceste alegeri, să oferim românilor o alternativă viabilă”, a declarat Cioloș.

Evident că voi fi prezent aici

Noul președinte al USR PLUS a precizat că se va ține de cuvânt și se va retrage din fruntea Grupului Renew din Parlamentul European, pentru a se ocupa de partid.

Voi merge zilele următoare, pentru că am lucruri de clarificat și acolo. Am spus că dacă voi fi ales președintele partidului voi renunța la poziția de președinte al Grupului Renew și asta voi face. Săptămâna viitoare voi merge să informez și pe colegi legat de aceste concluzii și evident că voi fi prezent aici, alături de colegi, la orice discuții și negocieri”, a mai precizat Cioloș. Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al USR PLUS în urma votuluI online, învingându-l pe Dan Barna, la diferenţă de câteva sute de voturi, relevă primele date furnizate după încheierea scrutinului. Conform anunţului oficial, Cioloş a primit 19.603 voturi, iar Dan Barna – 18.908 voturi.

https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/1034896903927705/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...