Cioloș și Georgescu, cele două propuneri de premier care ajung azi pe masa președintelui

Klaus Iohannis așteaptă luni de la ora 12 liderii partidelor parlamentare la Cotroceni pentru consultări în virtutea formării unei noi coaliții de guvernare. Dacian Cioloș și Călin Georgescu sunt singurele propuneri pentru postul de premier care vor ajunge astăzi pe masa președintelui venite din partea USR, respectiv AUR.

Deși inițial USR-iștii intenționau să meargă la Cotroceni fără propunere de premier, cu mandat de refacere a coaliției, conduse de un prim-ministru liberal, dar nu Florin Cîțu, în debutul ședinței Biroului Național al USR a fost decis ca USR să propună președintelui varianta de premier Dacian Cioloș, la 14, când sunt așteptați la Cotroceni.

Cealaltă propunere de premier care va fi înaintată astăzi lui Iohannis vine din partea partidului condus de George Simion, cei de la AUR pledând pentru un guvern ”tehnocrat”, condus de Călin Georgescu.

Partidul Social Democrat merge fără propunere pentru postul de prim-ministru, Marcel Ciolacu dorind alegeri anticipate și guvern de tranziție format din specialiști până la organizarea scrutinului.

Nu avem cu cine să facem în acest moment o majoritate și nu avem cu cine să guvernăm”, a declarat deunăzi liderul PSD. Și liberalii aveau programată o ședință de la ora 11, însă aceasta s-a amânat, conducerea PNL, ducându-se direct la Cotroceni.

De la 16:30 mai sunt așteptați la Cotroceni liderii UDMR, iar de la 17 reprezentanții minorităților naționale din Parlament.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

  1. Evident că Ciolos are întâietate dl Georgescu cred că nu are nici o șansă în fața d-lui Iohannis!! Eu ași vrea ca dl Georgescu să fie premier dar nu cred că îl va valida președintele Iohannis! Dealtfel Dl Ciolos a mai fost prim-ministru în guvernul tehnocrat adică guvernul zero, dar ia plăcut președintelui Iohannis!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole