Ciocniri violente în Praga între poliție și manifestanți

Poliţia cehă a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă duminică împotriva unei manifestaţii violente la Praga împotriva măsurilor luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului, informează Agerpres.

Mai mulți suporteri ai unor echipe de fotbal din Cehia au participat, duminică, la Praga la o manifestație împotriva ministrului sănătăţii, Roman Prymula. Polițiștii au încercat să disperseze mulţimea, iar incidentele au degenerat.

„Participanţii au atacat poliţia fără niciun motiv”, a declarat presei şeful poliţiei pragheze, Tomas Lerch. „Am recurs la tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi petarde”, a spus Lerch, precizând că în jur de 20 de poliţişti au fost răniţi.

Înaintea adunării, poliţia a reţinut în jur de 50 de persoane şi a confiscat artificii, bastoane telescopice, boxuri şi arme de foc.

Manifestaţia a fost organizată de asociaţia HON, dar suporterii de fotbal au reprezentat o parte importantă a mulţimii.

Ministrul sănătăţii „nu admite nicio opoziţie. Cum îndrăzneşte? Cu cine crede că vorbeşte? Nu suntem oi, suntem oameni normali”, a declarat pentru AFP Vlasta Ciencialova, o demonstrantă venită la Praga din estul ţării.

Ministrul Prymula i-a criticat pe manifestanţii pentru „dispreţul faţă de munca personalului medical”. ‘Ca rezultat, cred că vom avea sute de noi infectări’, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...