Ciucă, după întâlnirea cu primarii revoltați: A fost această discuție, despre majorarea salariilor

Revolta primarilor care cer salarii mai mari a stârnit o reacție și din partea premierului Nicolae Ciucă, care a declarat că legea salariilor se află în analiză la CCR.

„Există o lege care a fost aprobată în Parlament, a fost contestată, se află în analiză la CCR și odată ce va exista o decizie a CCR vom proceda în conformitate cu aceasta.

Municipiiile reprezintă motorul și modelul de dezvoltare pentru societate. Este nevoie să recunoaștem aspectele care sunt pe agenda autorităților locale în ce privește aspecte de natură punctuală dar sunt și altele de natura structurală dar numai prin dialog putem să continuăm procesul descentralizării asumat și prin programul de guvernare”, a declarat Ciucă.

Aleşii locali se plâng că salariilor lor nu au mai crescut din 2019

Într-o scrisoare deschisă, adresată premierului, liderii PNL cer salarii mai mari, iar în caz contrat, aceștia s-ar putea confrunta cu o „revoltă” a primarilor.

Cererea primarilor vine la scurt timp după ce a apărut o informație potrivit căreia prevederea care menționează că salarile angajaţilor din primării sunt legate de salariile primarilor şi viceprimarilor va dispărea din noua lege a salarizarii bugetarilor.

Potrivit Antena 3, Salariile aleşilor locali ajung pe masa CCR săptămâna aceasta. Dacă CCR respinge legea, coaliţia de guvernare discută posibilitatea de a depune un noi proiect pentru majorarea salariilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...