Universitatea Transilvania din Brașov își închide conturile la băncile austriece

Universitatea Transilvania din Brașov se alătură boicotului și renunță la conturile băncilor cu capital austriac în favoarea băncilor românești. Însă, acestea nu sunt singurele măsuri pe care Universitatea le va lua, după ce Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen.

Potrivit comunicatului de presă emis, Universitatea Transilvania din Brașov va renunța la a mai folosi serviciile băncilor austriece, iar mașinile instituției nu vor mai alimenta la stații cu acționari din Austria.

Universitatea Transilvania din Brașov a luat decizia în baza articolului 123 alin.1 și alin.2 privind autonomia universitară şi în virtutea atributelor conferite rectorului universității.

Tot în același comunicat, se precizează că Universitatea Transilvania din Brașov va închide conturile în lei și în valută ”pe care le deține la băncile cu capital austriac. Sumele respective vor fi transferate în alte bănci comerciale, cu capital majoritar românesc, în condiții contractuale cel puțin la fel de avantajoase pentru universitate”.

De asemenea, ”alimentarea cu carburanți a autovehiculelor aflate în proprietatea Universității Transilvania din Brașov de la stațiile de alimentare aparținând societăților care au cel mai redus procent al capitalului austriac, semnatare ale acordului cadru privind furnizarea de carburanți”.

S-a decis și că Universitatea va contacta servicii de transport aerian pentru angajații şi studenții universității de la alte companii aeriene decât cele austriece, ”în condițiile în care există alte opțiuni conforme cu legislația în vigoare”.

Întâlnirile conducerii Universității Transilvania din Brașov cu reprezentanți ai autorităților și firmelor din Austria au fost suspendate ”până în momentul în care autoritățile acestui stat vor adopta o decizie corectă, obiectivă și în conformitate cu valorile democratice europene în privința intrării României în spațiul Schengen”, după cum se precizează în document.

Universitatea Transilvania din Brașov este cea mai mare și mai performantă universitate din Regiunea Centru, la care studiază peste 20.000 de studenți din toate județele României și din alte 84 de țări ale lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...