Ciprian Ciucu: Mașina individuală generează foarte multe costuri; soluția este transportul în comun

Transportul auto individual generează foarte multe costuri şi externalităţi, a declarat Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care consideră că soluţia pentru un transport eficient în oraşe este reprezentată de transportul în comun – curat şi la timp.

“Viziunea pe care o am eu după patru ani de Consiliu General şi aproape doi ani de primar: îmi doresc un oraş pentru oameni, în special. Străzi animate de copii şi de oameni care se plimbă liniştiţi. Problema este că auto individual generează foarte multe costuri şi externalităţi. Dacă parchezi o maşină ieftină pe un trotuar, asta nu înseamnă că nu sunt costuri. Sunt costuri – de scădere a siguranţei traficului, pentru că trebuie să ieşi pe stradă ca să mergi, sunt costuri care ţin de confort, sunt costuri care ţin de estetică – că ne apasă şi ne agresează oraşul – costuri pe care le plătesc toţi ceilalţi, nu doar cel care se deplasează cu maşina individuală oriunde vrea, oricând, nestingherit de nimeni şi o poate lăsa oriunde”, a spus Ciucu, la dezbaterea “Opţiuni esenţiale pentru mobilitatea din Bucureşti”.

Edilul Sectorului 6 a precizat că transportul auto individual mai are o problemă, respectiv nişte costuri pe ceea ce priveşte partea de origine/destinaţie, dar şi partea de traseu, extrem de mari şi care se reflectă inclusiv în sănătatea noastră.

“Alegerea mea sinceră – o zic tranşant, fără populisme (…), eu aş veni cu proiecte care să investească semnificativ în transportul în comun – să fie curat, să fie la timp, să fie predictibil, să fie bine conectat, să fie prioritizat. Şi cu proiecte de transport alternativ, urmând să facem investiţii în infrastructură mai degrabă în structura periferică, pentru a putea să lăsăm opţiunea oamenilor care vin în Bucureşti să aibă unde să-şi lase maşina”, a mai spus Ciucu.

El a adăugat că soluţia este de a schimba modul de gândire al oamenilor, dar şi o viziune a unei administraţii care să vină şi să educe.

“Leadership-ul înseamnă să vii şi să propui proiecte, să te ţii pe termen lung de o viziune, nu doar să vezi ce scrie în sondaje, că vrei doar locuri de parcare, că vrei mai mult transport auto. Asta este viziunea pe care v-o propun”, a concluzionat Ciucu.

Evenimentul prilejuit de dezbaterea “Opţiuni esenţiale pentru mobilitatea din Bucureşti” a fost organizat de Comisia de Transporturi a PNL Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...